Hopp til innhold
Dette er en god salat som kan spises som den er, eller perfekt tilbehør til fisk eller kjøtt.
4 porsjoner
- 2 appelsiner
- 2 grapefrukt
- 1-2 endiver
- 1-2 avocadoer
- 2 ss valnøtter, grovhakket
- 200 gram bladspinat
- 1/2 dl olivenolje
- 2 ss saft fra sitrusfruktene
- 1/2 ts salt
- 1 ts pepper
Slik gjør du:
- Skrell og fjern alle hinner og alt det hvite på appelsiner og grapefrukten.
- Skjær frukten i båter. Ta vare på saften.
- Skjær endivene i tynne skiver og avokadoene i båter.
- Rist valnøttene i tørr stekepanne.
- Fordel spinaten på et fat. Dekorer med endivskivene, og fordel avokadoene rundt på fatet.
- Legg deretter på sitrusfrukter og dryss ristede, grovhakkede valnøtter over.
- Visp sammen saften fra fruktene, olivenolje, salt og pepper. Tilsett gjerne litt flytende fibersirup
- Hell dressingen over salaten like før servering. Kvern gjerne litt grovmalt pepper over.