Sukkerfri Marsipan

  • 90 g Mandelmel
  • 60 g SukrinMelis
  • 2 eggehviter

Dekor:

  • 20 g mørk sjokolade

Slik gjør du:

  • Bland SukrinMelis, Mandelmel og eggehviter. Smak på marsipanen etter hvert som du knar den sammen, og tilsett mer Mandelmel eller SukrinMelis ettersom hvor søtt du liker å ha det.
  • La deigen hvile i ca. 15 minutter, del den og trill kuler eller marsipan stenger.
  • Del den sukkerfrie sjokoladen i biter. Legg dem oppi en liten plastpose, og la sjokoladebitene smelte i varmt vann. Klipp av tuppen på posen og lag sjokoladedekor. Har du lite hull, kan du lage elegante striper, eller større hull som blir mer sjokolade 😊

Oppskrift på marsipan med mandler:

  • 500 g mandler
  • Sukrinmelis (ca. 100 g eller til du synes det smaker søtt nok. Mange velger å bruke Splenda som søtning)
  • 2 eggehviter
  • noen sitrondråper
  • litt ekte vanilje hvis du ønsker
  • mørk sukkerfri sjokolade

Slik gjør du:

  • Først og fremst må mandlene skåldes. Du kan såklart kjøpe ferdig skåldede og ferdig kvernede mandler i butikken hvis du ønsker. Men helt hjemmelaget er når du skålder mandlene selv synes jeg.
    Dette gjør du ved å koke opp vann, ha alle mandlene i kjelen og la de trekke til skallet løsner litt (ta kjelen av varmen og la det avkjøle seg litt så du klarer å putte fingrene i vannet).
  • Ta litt og litt mandler ut av vannet og sprett de ut av skallet i en bolle. Du burde skålde litt og litt mandler om gangen, ellers kan skallet rekke å feste seg igjen på noen av mandlene før du får de ut av skallet. Det er lurt (om du har tid) å la de skåldede mandlene tørke en dag eller mer før du kverner dem. Dette gjør det lettere å kverne.
  • Mal mandlene i en mandelkvern eller i en blender. Finmal mandlene.
  • Bland mandelmassen med sukrinmelis. Ta i litt og litt og smak deg frem.
  • Kna så inn eggehvitene, men ikke ha begge i med en gang. Det kan hende du klarer deg med en og en halv. Det spørs hvor tørre mandler du har.
  • Ha i noen dråper sitron. Elt hele deigen godt og prøv å få ordentlig marsipan-konsistens. Det kan virke litt tørt i begynnelsen, men det blir bedre når du får knadd deigen nok.
Share your love
nb_NONorwegian