Sukkerfri iskake med varm bjørnebærsaus

Har du eggeplommer og litt fløte til overs? Lag en iskake – og bli kvitt rester!
Oppskrift fra den søte diabetesboka.

6 porsjoner

Du trenger:

  • 4 eggeplommer
  • 2 ss Sukrinmelis
  • frøene fra 1 vaniljestang, eller 1 ts vaniljefrø
  • 4 dl krem- eller kokosfløte
  • 100 g blåbær, hele
  • 100 g bjørnebær, grovhakkede (gjem noen til pynt!)
  • Rør sammen eggeplommer, Sukrinmelis og vaniljefrø i en glass- eller stålbolle.
  • Sett bollen over varmt vann – og visp hele tiden, til eggeblandingen begynner å bli varm og sukkeret har løst seg opp.
  • Hell blandingen over i en kjøkkenmaskin. Visp videre – til blandingen har blitt til en avkjølt, tykk og fin eggedosis.
  • Stivpisk fløten – og bland den inn i eggedosisen.
  • Rør bærene inn i blandingen, og ha massen over i en brødform dekket med bakepapir.
  • Dekk formen med plastfolie – og frys den i minst 4 timer.

Bjørnebærsaus

  • 100 g bjørnebær
  • 1 ss Sukrinmelis
  • 1 ss sitronsaft
  • Bland bær, Sukrinmelis og sitronsaft i en blender – og kjør til blandingen har blitt jevn.
  • Varm sausen forsiktig opp i en kjele, og server den varm til iskaken.
  • Ta iskaken ut av fryseren ca. 20 minutter før den skal serveres.
Share your love
nb_NONorwegian