Hopp til innhold
Har du eggeplommer og litt fløte til overs? Lag en iskake – og bli kvitt rester!
Oppskrift fra den søte diabetesboka.
6 porsjoner
Du trenger:
- 4 eggeplommer
- 2 ss Sukrinmelis
- frøene fra 1 vaniljestang, eller 1 ts vaniljefrø
- 4 dl krem- eller kokosfløte
- 100 g blåbær, hele
- 100 g bjørnebær, grovhakkede (gjem noen til pynt!)
- Rør sammen eggeplommer, Sukrinmelis og vaniljefrø i en glass- eller stålbolle.
- Sett bollen over varmt vann – og visp hele tiden, til eggeblandingen begynner å bli varm og sukkeret har løst seg opp.
- Hell blandingen over i en kjøkkenmaskin. Visp videre – til blandingen har blitt til en avkjølt, tykk og fin eggedosis.
- Stivpisk fløten – og bland den inn i eggedosisen.
- Rør bærene inn i blandingen, og ha massen over i en brødform dekket med bakepapir.
- Dekk formen med plastfolie – og frys den i minst 4 timer.
Bjørnebærsaus
- 100 g bjørnebær
- 1 ss Sukrinmelis
- 1 ss sitronsaft
- Bland bær, Sukrinmelis og sitronsaft i en blender – og kjør til blandingen har blitt jevn.
- Varm sausen forsiktig opp i en kjele, og server den varm til iskaken.
- Ta iskaken ut av fryseren ca. 20 minutter før den skal serveres.