PCOS

PCOS

Oppnå hormonell balanse og bli kvitt dine PCOS-plager! Vårt dedikerte team jobber kontinuerlig for at du skal få en bedre livskvalitet. Med en individuell og evidensbasert tilnærming vil vi hjelpe deg med å oppnå hormonell balanse.

Behandlingsprosess

Førstegangskonsultasjon
Under din første konsultasjon med vår helsespesialist vil vi diskutere din medisinske historie, kostholdsvaner og livsstilsfaktorer for å få en forståelse av din situasjon. Med denne informasjonen vil vi samarbeide med å sette oppnåelige mål og støtte deg gjennom hele prosessen.

Førstegangskonsutlasjon

Oppfølging
Etter din første konsultasjon vil vi lage en individuell plan som passer dine behov. Våre PCOS-pakker tilbyr en førstegangskonsultasjon og 4 eller 8 oppfølgingsavtaler, hvor teamet vårt vil være tilgjengelig via telefon eller e-post for å gi veiledning og støtte gjennom hele helsereisen din. Under våre oppfølgingstimer vil vi overvåke fremgangen og helsesituasjonen din og justerere oppfølgingsplanen din etter behov. Vi gir veiledning for å hjelpe deg med å håndtere eventuelle utfordringer. Våre oppfølgingsavtaler er skreddersydde til dine spesifikke behov, med enten 15 eller 30 minutters timer.

Oppfølgingstimer

Om tjenesten

Hos VektKlinikken er teamet vårt dedikert til å støtte deg i å behandle PCOS og oppnå bedre livskvalitet. Vi forstår at håndtering av PCOS kan være komplisert, og vi tilbyr evidensbaserte og individuelle tilnærminger som imøtekommer dine behov og din daglige rutine.

Vårt team samarbeider for å lage en plan etter vurdering av din medisinske historie, nåværende helsestatus og spesifikke mål. Vi tilbyr kontinuerlig støtte og veiledning, og hjelper deg med å gjøre nødvendige livsstilsendringer som kan forbedre din helse og livskvalitet.

Skreddersydde PCOS-helseplaner: Vi forstår at PCOS påvirker alle mennesker forskjellig, og derfor tilbyr vi tilpassede behandlingsplaner laget av vårt spesialist-team. Våre planer er utviklet basert på din medisinske historie, nåværende helsestatus og individuelle mål og inkluderer ernæring, mosjon og livsstilsendringer.

Ekspertstøtte og veiledning: Teamet vårt gir profesjonell og kontinuerlig støtte og veiledning gjennom hele reisen, og gi deg de nødvendige ressursene for å oppnå dine langsiktige mål for å behandle PCOS og forbedre din generelle helse og livskvalitet.

Om Hege Hasler 

Hege Hasler, en erfaren sykepleier og personlig kostholdsveileder (PK), foredragsholder og forfatter av fem bøker. Med over 28 års ekspertise spesialiserer hun seg på PCOS, metabolske problemer og kostholdsveiledning for vektreduksjon. Hege er lidenskapelig opptatt av å øke motivasjonen for livstilsendring hos sine klienter.

Som en av Norges fremste Eurodiet-utøvere har Hege det anerkjente ansvaret for å sertifisere nye Eurodiet-veiledere over hele Skandinavia, og demonstrerer sin eksepsjonelle ekspertise på dette feltet.

Vanlige spørsmål om PCOS

1. Hva er PCOS, og hvordan er det diagnostisert?

PCOS, eller polycystisk ovariesyndrom, er en hormonell lidelse som rammer kvinner i reproduktiv alder. Diagnose innebærer vanligvis en fysisk undersøkelse, medisinsk historiegjennomgang, og blodprøver for å vurdere hormonnivået hos din lege eller gynekolog.

2. Hva er de primære symptomene på PCOS?

De primære symptomene på PCOS inkluderer uregelmessige menstruasjonsperioder, overflødig hårvekst, akne og vektøkning. Symptomene kan imidlertid variere mellom individer, og noen opplever ikke noen symptomer i det hele tatt.

3. Kan PCOS behandles effektivt med livsstilsendringer alene, eller er medisiner nødvendig?

PCOS kan styres effektivt med livsstilsendringer, for eksempel et sunt kosthold og regelmessig mosjon. Imidlertid kan medisinering også være nødvendig og bestemmes av din lege.

4. Hvilke livsstilsendringer anbefales for å behandlePCOS?

Livsstilsendringer som anbefales for å behandle PCOS inkluderer regelmessig mosjon, et sunt kosthold, vektnedgang og stressreduksjon. Disse endringene kan bidra til å regulere hormoner, forbedre insulinresistens og redusere symptomer.

5. Hvilke medisiner brukes ofte til å behandle PCOS?

Det brukes forskjellige medisiner. Disse må bli bestemt av din lege.

6. Kan PCOS føre til andre helseproblemer, som diabetes eller hjertesykdom?

Ja, PCOS kan øke risikoen for å utvikle andre helseproblemer som type 2 diabetes, høyt blodtrykk og hjertesykdom. Det er viktig å behandle PCOS effektivt for å redusere risikoen for å utvikle disse forholdene.

7. Hva er faretegn og symptomer på PCOS? 

Faretegn og symptomer på PCOS kan inkludere uregelmessig menstruasjon, overdreven hårvekst, akne, vektøkning og problemer med å bli gravid. Det er imidlertid viktig å merke seg at ikke alle med PCOS opplever alle disse symptomene.

8. Hvilke ressurser og støtte tilbyr VektKlinikken for å hjelpe meg med å behandle PCOS? 

VektKlinikken tilbyr personlige og evidensbaserte tilnærminger som imøtekommer individuelle behov, mål og daglige rutiner. Vårt team av eksperter gir kontinuerlig støtte og veiledning for å hjelpe deg med å behandle PCOS effektivt gjennom livsstilsendringer som forbedrer generell helse og velvære.

9. Hvor ofte bør jeg ha oppfølgingstimer, og hva vil bli vurdert i løpet av disse timene? 

Hyppigheten av oppfølgingstimer vil avhenge av dine individuelle behov og fremgang, som bestemmes av vårt helsepersonell. Under disse timene vil vi vurdere symptomene dine og fremgangen din og justere behandlingsplanen din etter behov for å hjelpe deg med å nå helsemålene dine.

nb_NONorwegian