Overvekt

Overvekt

Hos VektKlinikken får du helhetlig tilnærming til å nå ditt vektmål gjennom en skreddersydd kostholdsplan og kontinuerlig støtte fra vår ekspert Hege. Gjennom profesjonell hjelp og veiledning vil du oppnå langvarige resultater, bedre helse og livsvkalitet.
Lær deg å spise riktig for å oppnå bedre vekt og helse!

Behandlingsprosess

Førstegangskonsultasjon
Under den første konsultasjonen vil vi samle inn informasjon om din medisinske historie, kosthold og livsstilsvaner. Sammen setter vi oppnåelige mål og samarbeider hele veien mot varig livsstilsendring. 

Førstegangskonsultasjon

Oppfølging

Etter den første konsultasjonen utarbeider vi en individuell oppfølgingsplan. Mange pasienter velger en Helsepakke, bestående av en førstegangskonsultasjon og 4 eller 8 oppfølgingstimer. Vi er tilgjengelige via telefon eller e-post gjennom hele prossesen.
Under oppfølgingstimer evaluerer vi fremgangen din og gjør eventuelle nødvendige endringer i planen din, samtidig så du får støtte og veiledning. Oppfølgingstimer varer 15 eller 30 minutter, etter behov.

Oppfølging

Om tjenesten

Velkommen til VektKlinikken, hvor din reise til en sunnere helse og bedre livskvalitet begynner. Vår misjon er å hjelpe deg med å oppnå sunt vekttap gjennom vår individuelle, evidensbaserte tilnærming som prioriterer dine behov, mål og livsstil.

På VektKlinikken forstår vi at det å gå ned i vekt kan være en utfordrende og ofte overveldende prosess. Derfor tilbyr vi en individuell og helhetlig tilnærming til vekttap, som ikke bare handler om de fysiske aspektene ved vekttap, men også de psykologiske og følelsesmessige faktorene som kan påvirke vekten.

Vårt team samarbeider for å utvikle en plan skreddersydd for dine individuelle behov.

Vi starter med å gjennomføre en grundig helseevaluering og vurderer din nåværende helsestatus, medisinsk historie og vektmål. Basert på denne vurderingen lager vi en tilpasset behandlingsplan som inkluderer en individuell kostholdsplan, treningsanbefalinger og kontinuerlig støtte og veiledning gjennom hele vekttapsreisen.

Suksesshistorier

Individuelle behandlingsplaner: Våre eksperter vil lage et skreddersydd vekttapsplan som omfatter ernæring, trening og vaneendringer, som passer dine behov, preferanser og livsstil.

Ekspertveiledning og støtte: Du vil alltid kunne kontakte vårt erfarne team, som vil gi deg verktøyene og motivasjonen til å holde deg på sporet og nå dine mål. Vi er her til å styrke deg med kunnskap og selvtillit til å gjøre varige endringer.

Eurodiet-metoden: Vi bruker ofte Eurodiet-metoden, en unik tilnærming som fremmer effektivt vekttap og kan redusere eller eliminere medisinbruk. Det er spesielt gunstig for å håndtere type 2 diabetes, samt forebygge det og andre livsstilsrelaterte sykdommer.

Om Hege Hasler 

Hege Hasler, en erfaren sykepleier og personlig ernæringsfysiolog (PK), trollbinder publikum som foredragsholder og forfatter av fem medrivende bøker. Med over 28 års ekspertise spesialiserer hun seg på diabetes, insulinresistens og kostholdsveiledning for vektreduksjon. Hege er lidenskapelig opptatt av å øke motivasjonen for livstilsendring hos sine klienter.

Som en av Norges fremste Eurodiet-utøvere har Hege det anerkjente ansvaret for å sertifisere nye Eurodiet-veiledere over hele Skandinavia, og demonstrerer sin eksepsjonelle ekspertise på dette feltet.

Vanlige spørsmål om vekttap

1. Hvordan vet jeg om jeg er en god kandidat for vektbehandling på klinikken din?

For å avgjøre om du er en god kandidat for vektbehandling ved vår klinikk, vil vi gjennomføre en grundig helseevaluering som tar hensyn til din medisinske historie, nåværende helsestatus og vektmål. Vi vil samarbeide med deg for å utvikle en individuell behandlingsplan som er trygg, effektiv og skreddersydd for dine spesifikke behov.

2. Hvilke typer behandliger tilbyr dere? 

Vi tilbyr en rekke behandlingsplaner som er laget for å møte de behovene en pasient har. Våre planer omfatter helsetilsyn, kostholdsrådgivning, livsstilscoaching og treningsanbefalinger. Vi jobber tett med hver pasient for å utvikle en tilpasset behandlingsplan som vil hjelpe dem med å nå sine vektmål på en trygg måte.

3. Hva slags helsetilsyn tilbyr dere? 

Under vektnedgang tilbyr vi helsetilsyn fra vårt team av helsepersonell. Vi vil overvåke fremgangen din, justere behandlingsplanen din etter behov, og gi kontinuerlig støtte for å hjelpe deg med å nå dine vektmål på en trygg og sunn måte.

4. Må jeg følge en bestemt diett eller treningsplan? 

Ja, som en del av vårt vekttapsprogram, vil du motta en individuell diett- og treningsplan som er skreddersydd for dine individuelle behov og mål. Vårt mål er å hjelpe deg med å utvikle sunne vaner som du kan opprettholde på lang sikt, og vi vil gi kontinuerlig støtte og veiledning gjennom hele vekttapsreisen.

5. Kan jeg fortsette å ta medisinene mine mens jeg er på vekttapsprogrammet?

Du bør informere oss om eventuelle medisiner du tar for øyeblikket under førstegangskonsultasjonen, da noen medisiner kan forstyrre vekttap. Dette gjør vi i samarbeid med din lege. Avhengig av medisinen og dens innvirkning på vekttap, må vi kanskje justere behandlingsplanen din tilsvarende for å sikre trygt og effektivt vekttap.

6. Hvor lenge varer vektnedgangen vanligvis, og hva slags resultater kan jeg forvente å se? 

Lengden på vektnedgangsprossesen og resultatene du kan forvente å se, avhenger av ulike faktorer som vektmål, medisinsk historie og hvor godt du følger behandlingsplanen. Vårt team vil samarbeide med deg for å utvikle en individuell behandlingsplan som vil hjelpe deg med å oppnå de ønskede resultatene på en trygg måte, og vi vil overvåke fremgangen din gjennom hele prosessen for å sikre at du er på rett spor for å nå dine mål.

7. Hvor ofte må jeg komme inn for avtaler i løpet av behandlingen? 

Hyppigheten av avtaler i løpet av vekttapsprosessen vil avhenge av din individuelle behandlingsplan og fremgang. Vanligvis vil pasienter komme inn for regelmessige avtaler for å overvåke deres vekttap fremgang og foreta eventuelle nødvendige justeringer i behandlingsplanen.

8. Er det noen bivirkninger eller risiko forbundet med vekttapsbehandlinger dere tilbyr?

Som med enhver medisinsk behandling, kan det være noen bivirkninger eller risiko forbundet med vekttap behandlinger vi tilbyr. Vårt team vil gjennomføre en grundig evaluering for å avgjøre om det er noen spesifikke risikoer for deg, og vil samarbeide med deg for å utvikle en individuell behandlingsplan som minimerer risikoen for bivirkninger. Vi vil også gi kontinuerlig støtte og veiledning gjennom hele vekttapsreisen for å hjelpe deg med å håndtere eventuelle bivirkninger som kan oppstå.

nb_NONorwegian