Metabolske problemer

Metabolske problemer

Bli kvitt metabolske problemer og få en bedre helse og livskvalitet. Vårt team av eksperter er klare til å støtte og veilede deg hele veien.

La oss hjelpe deg med å ta kontroll over din helse og velvære!

Behandlingsprosess

Førstegangskonsultasjon
Ved din førstegangskonsultasjon vil vår sykepleier gjennomgå din medisinsk historie, dine kostholdspreferanser og livsstilsfaktorer for å få et helhetlig syn på din metabolske helse. Sammen vil vi sette oppnåelige mål og støtte deg hvert skritt på veien mot en bedre helse og livskvalitet.

Innledende konsultasjon

Oppfølging
Etter din første konsultasjon vil vi lage en individuell oppfølgingsplan som passer dine behov. Våre helsepakker tilbyr en førstegangskonsultasjon og 4 eller 8 oppfølgingsavtaler, hvor teamet vårt vil være tilgjengelig via telefon eller e-post for å gi veiledning og støtte gjennom hele din helsereise. Under våre oppfølgingstimer vil vi vurdere fremgangen din og justere behandlingsplanen din etter behov, og gi råd for å hjelpe deg med å overvinne eventuelle utfordringer. Våre oppfølgingsavtaler er planlagt i enten 15 eller 30 minutter, avhengig av dine behov.

Oppfølgingstimer

Om tjenesten

Vårt team ved VektKlinikken forplikter seg til å hjelpe deg med å håndtere dine metabolske problemer og fremme en sunnere livsstil. Vi tilbyr individuelle og evidensbaserte tilnærminger som imøtekommer dine behov, mål og din daglige rutine.

Vi forstår at utfordringene som følger metabolske problemer kan være vanskelige å håndtere. Vi har en helhetlig tilnærming som inkluderer både de fysiske aspektene ved metabolske problemer og de følelsesmessige, psykologiske faktorene som kan påvirke helsen din.

Vårt team jobber sammen for å utvikle en individuell plan som vurderer din medisinske historie, nåværende helsestatus og mål. Vi tilbyr kontinuerlig støtte og veiledning gjennom hele reisen, og hjelper deg med å gjøre varige livsstilsendringer som kan forbedre din generelle helse og livskvalitet.

Individuelle behandlingsplaner: Vi i VektKlinikken forstår at metabolske problemer kan være utfordrende og komplekse. Derfor tilbyr vi individuelle behandlingsplaner, utviklet av vårt team av eksperter, skreddersydd til din medisinske historie, nåværende helsestatus og mål, som inkluderer ernæring, mosjon og livsstilsendringer.

Profesjonell støtte og veiledning: Vårt team er dedikert til å gi kontinuerlig støtte og veiledning, og tilbyr deg verktøyene du trenger for å oppnå dine langsiktige mål for å håndtere metabolske problemer og forbedre din generelle helse og velvære.

Eurodiet-metoden: En medisinsk støttet tilnærming som effektivt kan håndtere metabolske problemer og potensielt redusere eller eliminere behovet for medisiner. Denne tilnærmingen er spesielt gunstig for å forebygge og adressere metabolske problemer, samt andre helseproblemer knyttet til livsstil.

Om Hege Hasler 

Hege Hasler, en erfaren sykepleier og personlig kostveileder (PK), foredragsholder og forfatter av fem bøker. Med over 28 års ekspertise spesialiserer hun seg på metabolske problemer, insulinresistens og kostholdsveiledning for vektreduksjon. Hege er lidenskapelig opptatt av å øke motivasjonen for livstilsendring hos sine klienter.

Som en av Norges fremste Eurodiet-utøvere har Hege det anerkjente ansvaret for å sertifisere nye Eurodiet-veiledere over hele Skandinavia, og demonstrerer sin eksepsjonelle ekspertise på dette feltet.

Vanlige spørsmål om metabolske problemer

1. Hva er metabolske problemer, og hvordan blir de diagnostisert?

Metabolske problemer refererer til en rekke forhold som påvirker kroppens evne til å forbrenne næringsstoffer riktig. De kan diagnostiseres gjennom en rekke tester og evalueringer utført av din lege.

2. Hva er de viktigste årsakene til metabolske problemer? 

De primære årsakene til metabolske problemer kan variere, men de er ofte relatert til genetikk, livsstilsfaktorer som kosthold og mosjon, og medisinske tilstander som insulinresistens eller hormonelle ubalanser.

3. Kan metabolske problemer håndteres effektivt med livsstilsendringer alene, eller er medisiner nødvendig?

Livsstilsendringer kan spille en viktig rolle i å håndtere metabolske problemer. Imidlertid kan medisinering også være nødvendig, som bestemmes av din lege.

4. Hvilke livsstilsendringer anbefales for å håndtere metabolske problemer?

Livsstilsendringer som kan anbefales for å håndtere metabolske problemer inkluderer regelmessig mosjon, vektnedgang, et balansert kosthold, stresshåndtering og røykeslutt. Det er viktig å samarbeide tett med helsepersonell for å utvikle en individuell plan som adresserer dine individuelle behov og mål.

5. Hvilke medisiner brukes ofte til å behandle metabolske problemer?

Medisinene som brukes til å behandle metabolske problemer, avhenger av den spesifikke tilstanden og individuelle behov.  Det er viktig å rådføre seg med din lege for å bestemme den mest hensiktsmessige medisineringen og doseringen i forhold til din situasjon.

6. Hvor ofte bør jeg sjekke blodprøver relatert til metabolske problemer?

Hyppigheten av kontroller av metabolsk nivå kan variere avhengig av dine individuelle omstendigheter, men det anbefales generelt å få dem kontrollert minst en gang i året som en del av en rutinemessig helsekontroll. Din lege kan gi råd om den optimale frekvensen basert på dine spesifikke behov.

7. Kan metabolske problemer føre til andre helseproblemer, som diabetes eller hjertesykdom?

Ja, metabolske problemer kan øke risikoen for å utvikle andre helseproblemer som diabetes, hjertesykdom og hjerneslag. Det er viktig å håndtere metabolske problemer for å redusere risikoen for å utvikle disse forholdene.

8. Hvilke ressurser og støtte tilbyr VektKlinikken for å hjelpe meg med å håndtere mine metabolske problemer?

På VektKlinikken tilbyr vi individuelle og evidensbaserte tilnærminger til å håndtere metabolske problemer som er skreddersydd for dine  behov, mål og livsstil. Vårt erfarne team av fagfolk samarbeider for å utforme en tilpasset plan og gi kontinuerlig støtte og veiledning gjennom hele reisen.

9. Hvor ofte bør jeg delta på oppfølgingstimer, og hva vil bli vurdert under slike timer?

På VektKlinikken varierer hyppigheten av oppfølgingstimer, avhengig av dine individuelle behov og tilstand. I løpet av disse timene vil vår sykepleier trdere fremgangen din, gi veiledning om livsstilsendringer og justere behandlingsplanen din om nødvendig.

nb_NONorwegian