Høyt kolesterol

Høyt kolesterol

Få kontroll over det uheldige kolesterolet og få en sunnere og mer aktiv livsstil. Vårt team av spesialister er dedikert til å gi veiledning og støtte gjennom hele helsereisen din.

Behandlingsprosess

Førstegangskonsultasjon
Under din førstegangskonsultasjon, enten personlig eller online, vil vår sykepleier samle informasjon om din medisinske historie, kostholdsvaner og livsstil for å få en forståelse av din situasjon. På bakgrunn av informasjonen du gir oss, vil vi utvikle oppnåelige og realistiske mål og samarbeide med deg på din helsereise.

Innledende konsultasjon

Oppfølging
Etter din første konsultasjon vil vi lage en tilpasset oppfølgingsplan basert på dine behov. Våre pasienter velger ofte en Helsepakke som inkluderer en førstegangskonsultasjon og 4 eller 8 oppfølgingsavtaler. Vårt team er tilgjengelig via telefon eller e-post for å hjelpe deg med eventuelle spørsmål du måtte ha underveis. Under våre oppfølgingstimer vil vi evaluere fremgangen din og gjøre de nødvendige endringene i din helseplan. Samtidig får du veiledning til å håndtere eventuelle utfordringer. Kolesterolnivået overvåkes nøye, og oppfølgingstimer varer 15 eller 30 minutter, ved behov.

Oppfølgingstimer

Om tjenesten

Vårt team på VektKlinikken står klare til å hjelpe deg med å håndtere skadelige kolesterolnivåer og fremme en sunnere livsstil. Vi tilbyr individuelle og evidensbaserte tilnærminger som imøtekommer dine behov, mål og daglige rutine.

Vi forstår at behandling av kolesterol kan være en kompleks og utfordrende prosess. Derfor tilbyr vi en helhetlig tilnærming som ikke bare omfatter de fysiske aspektene av tilstanden, men også de psykologiske og følelsesmessige faktorene som kan påvirke ens evne til å opprettholde sunne kolesterolnivåer.

Vårt team samarbeider for å utforme en individuell plan som vurderer din medisinske historie, nåværende helsestatus og spesifikke mål. Vi gir kontinuerlig støtte og veiledning gjennom hele prosessen, og hjelper deg med å gjøre nødvendige livsstilsendringer som kan forbedre din generelle helse og velvære.

Individuelle behandligsplaner ved høyt og ugunstig kolesterol: Vi tror at individuell tilnærming er viktig for å håndtere ugunstig kolesterol effektivt. Vårt team av spesialister vil utvikle en skreddersydd plan, basert på din medisinske historie, nåværende helsestatus og individuelle mål, som inkluderer ernæring, mosjon og livsstilsendringer.

Ekspertstøtte og veiledning: Vårt dedikerte team er her for å gi kontinuerlig støtte og veiledning, og gir deg verktøyene som trengs for å behandle høyt kolesterol og oppnå varig livstilsendring og forbedre din generelle helse og velvære.

Eurodiet-metoden: En medisinsk støttet behandling som effektivt kan håndtere skadelig kolesterolnivå og potensielt redusere eller eliminere behovet for medisiner. Denne behandlingen er spesielt gunstig for å forebygge og håndtere kolesterolproblemer, samt andre helseproblemer knyttet til livsstil.

Om Hege Hasler 

Hege Hasler, en erfaren sykepleier og personlig kostholdsveileder (PK), foredragsholder og forfatter av fem bøker. Med over 28 års kompetanse spesialiserer hun seg på høyt kolesterol, insulinresistens og kostholdsveiledning for vektreduksjon. Hege er lidenskapelig opptatt av å øke motivasjonen for livstilsendring hos sine klienter.

Som en av Norges fremste Eurodiet-veiledere har Hege det anerkjente ansvaret for å sertifisere nye Eurodiet-veiledere over hele Skandinavia, og demonstrerer sin eksepsjonelle ekspertise på dette feltet.

Vanlige spørsmål om høyt kolesterol

1. Hvordan blir det skadelige kolesterolet diagnostisert?

Høyt skadelig kolesterol er en tilstand der det er forhøyede nivåer av det ugunstige (LDL kolseterolet) i blodet. Det er vanligvis diagnostisert gjennom en blodprøve hos legen din, som måler nivåene av ulike typer kolesterol i blodet.

2. Hva er de viktigste årsakene til det høye ugunstige kolesterolet?

De primære årsakene til det høye skadelige kolesterolet skyldes vanligvis en kombinasjon av livsstilsfaktorer som usunt kosthold, mangel på mosjon, røyking og genetisk predisposisjon.

3. Kan det høye skadelige kolesterolet behandles effektivt med livsstilsendringer alene, eller er medisiner nødvendig?

I mange tilfeller kan dette behandles effektivt gjennom livsstilsendringer som kosthold og mosjon. Men i noen tilfeller kan medisinering også være nødvendig. Det er best å diskutere individuelle behandlingsalternativer med din lege.

4. Hvilke livsstilsendringer anbefales for å behandle det høye skadelige kolesterolet?

Livsstilsendringer som anbefales for å håndtere høyt kolesterol inkluderer å opprettholde et sunt kosthold, regelmessig mosjon, slutte å røyke og begrense alkoholforbruket.

5. Hvilke medisiner brukes ofte til å behandle høyt ugustig kolesterol? 

Det finnes ulike medisiner tilgjengelig for å behandle høyt kolesterol. Din lege kan bestemme det beste alternativet for deg basert på din individuelle helsestatus og behov.

6. Hvor ofte bør jeg sjekke kolesterolnivået?

Det anbefales generelt å få kolesterolnivået kontrollert hvert 4-6 år for friske voksne. Imidlertid kan personer med høyt kolesterol eller andre risikofaktorer trenger hyppigere testing. Din lege vil kunne veilede deg i forhold til blodprøver.

7. Kan det høye skadelige kolesterolet føre til andre helseproblemer, som hjertesykdom eller hjerneslag?

Ja, høyt LDL kolesterolnivå kan øke risikoen for hjertesykdom og hjerneslag, og derfor er det viktig å håndtere kolesterolnivået.

8. Hva er faretegn og symptomene på høyt LDL kolesterol?

Høyt LDL kolesterol har vanligvis ingen merkbare symptomer, og kan bare oppdages gjennom en blodprøve. Det er viktig å få kolesterolnivået kontrolleres regelmessig for å unngå risikoen for å utvikle alvorlige helseproblemer.

9. Hva tilbyr dere for å hjelpe meg med å behandle tilstanden min?

Vår klinikk tilbyr individuellee kostholds- og treningsplaner og vårt team av eksperter vil være tilgjengelig for deg slik at du får kontinuerlig veiledning og råd. Vi forplikter oss til å hjelpe deg med å nå dine helsemål og leve et sunt liv med bedre livskvalitet.

10. Hvor ofte bør jeg ha oppfølgingstimer, og hva skjer under slike timer?

Det anbefales å ha oppfølgingstimer etter behov og anbefaling fra din veileder. Under disse avtalene vil vi vurdere helsesituasjonen din, fremgang, og eventuelle nødvendige justeringer i behandlingsplanen.

nb_NONorwegian