Høyt blodtrykk

Høyt blodtrykk

Ta kontroll over det høye blodtrykket og få en sunnere livsstil. Vårt team av eksperter vil støtte og veilede deg hele veien til en bedre helse og livskvalitet.

Behandlingsprosess

Førstegangskonsultasjon
På det første møtet (enten personlig eller via telefon/video) vil vår sykepleier gjennomgå din medisinske historie, kostholdspreferanser og livsstil for å få en god forståelse av dine individuelle behov. Sammen setter vi opp realistiske mål og jobber sammen for å få kontroll over blodtrykket ditt.

Førstegangskonsultasjon

Oppfølging
Etter den første konsultasjonen vil vi sette opp en personlig oppfølgingsplan som passer dine behov. Mange klienter velger en helsepakke som inkluderer en førstegangskonsultasjon og 4 eller 8 timers oppfølgingstimer. Teamet vårt er lett tilgjengelig via telefon eller e-post for å svare på dine spørsmål. Under våre oppfølgingstimer vurderer vi fremgangen din og gjør eventuelle justeringer i planen din og veileder deg videre. Blodtrykket ditt overvåkes nøye, og oppfølgingstimer varer i 15 eller 30 minutter, etter behov.

Oppfølgingstimer

Om tjenesten

VektKlinikken er dedikert til å hjelpe deg med å håndtere høyt blodtrykk og forbedre livskvaliteten din. Vårt team av eksperter bruker inviduell og evidensbasert behandling, som er skreddersydd for dine behov, mål og livsstil.

Vi forstår at håndtering av høyt blodtrykk kan være utfordrende. Derfor tilbyr vi en grundig og helhetlig tilnærming som ikke bare gjelder de fysiske aspektene av tilstanden, men også de psykologiske og følelsesmessige faktorene, som kan påvirke ditt blodtrykk.

Vårt team jobber sammen for å utvikle en tilpasset plan som tar hensyn til din medisinske historie, nåværende helsestatus og mål. Vi gir støtte og veiledning hele veien, og hjelper deg med å få varig livsstilsendring, som kan forbedre din helse og livskvalitet.

Individuelle behandlingssplaner for høyt blodtrykk: Vårt team av spesialister vil lage en tilpasset plan for høyt blodtrykk, som omfatter kostholdsrådgivning, treningsprogrammer og vaneendringer som er spesielt tilpasset dine behov, preferanser og livsstil.

Ekspertstøtte og veiledning: Du vil kunne kontakte vårt erfarne team, som vil gi deg de nødvendige verktøyene og motivasjonen til å holde deg på sporet og nå dine mål. Vi gir deg kunnskapen du trenger til å gjøre varige endringer for et sunnere liv.

Eurodiet-metoden: Vi bruker ofte Eurodiet-metoden, en unik medisinsk støttet tilnærming som forbedrer behandlingen av høyt blodtrykk og kan redusere eller til og med fjerne behovet for medisiner. Denne metoden gir fordel ved håndtering av høyt blodtrykk, samt andre livsstilsrelaterte helseproblemer

Om Hege Hasler 

Hege Hasler, en erfaren sykepleier og personlig ernæringsfysiolog (PK), foredragsholder og forfatter av fem bøker. Med over 28 års kompetanse spesialiserer hun seg på høyt blodtrykk, insulinresistens og kostholdsveiledning for vektreduksjon. Hege er lidenskapelig opptatt av å øke motivasjonen for livstilsendring hos sine klienter.

Som en av Norges fremste Eurodiet-utøvere har Hege det anerkjente ansvaret for å sertifisere nye Eurodiet-veiledere over hele Skandinavia, og demonstrerer sin eksepsjonelle ekspertise på dette feltet.

Vanlige spørsmål om høyt blodtrykk

1. Hva er høyt blodtrykk, og hvordan er det diagnostisert?

Høyt blodtrykk, eller hypertensjon, er en tilstand der kraften av blod mot arterieveggene er for høy. Det kan diagnostiseres av din lege gjennom en enkel og ikke-invasiv blodtrykksmåling, vanligvis tatt under et legebesøk.

2. Hva er de viktigste årsakene til høyt blodtrykk?

De viktigste årsakene til høyt blodtrykk inkluderer usunne livsstilsvaner, for eksempel dårlig kosthold, mangel på mosjon, røyking og overdreven alkoholforbruk, samt genetiske faktorer og visse medisinske tilstander.

3. Kan høyt blodtrykk behandles og håndteres effektivt?

Ja, høyt blodtrykk kan behandles og håndteres effektivt gjennom en kombinasjon av livsstilsendringer og medisiner, som anbefalt av din lege. Det er viktig å jobbe tett med helsepersonell for å utvikle en personlig behandlingsplan.

4. Hva er de anbefalte livsstilsendringene for å håndtere høyt blodtrykk?

Opprettholde et sunt kosthold, vektnedgang, regelmessig fysisk aktivitet, begrense alkoholinntaket og håndtere stress er de aller viktigeste livsstilsendringer som kan bidra til å håndtere høyt blodtrykk.

5. Er det noen medisiner som kan bidra til å senke høyt blodtrykk?

Ja, det er flere medisiner tilgjengelig for å senke høyt blodtrykk. Den spesifikke medisinen foreskrevet av en lege vil avhenge av dine individuelle behov og medisinsk historie.

6. Kan høyt blodtrykk føre til andre helseproblemer, for eksempel hjertesykdom eller hjerneslag?

Ja, høyt blodtrykk kan øke risikoen for å utvikle ulike helseproblemer, inkludert hjertesykdom, hjerneslag og nyresykdom. Det er viktig å håndtere høyt blodtrykk effektivt for å redusere risikoen for slike komplikasjoner.

7. Hva er faretegn og symptomene på høyt blodtrykk? 

Høyt blodtrykk blir ofte referert til som den “stille morderen” fordi det vanligvis oppstår lite symptomer. Symptomer på høyt blodtrykk kan være hodepine, svimmelhet, tretthet, tendens til neseblødninger, kvalme, synsforstyrrelser og pustevansker. Det er viktig å få regelmessige blodtrykkskontroller for å overvåke og håndtere eventuelle problemer.

8. Hvor ofte bør jeg få blodtrykket sjekket?

Det anbefales å få blodtrykket kontrollert minst en gang i året. Under utredning og behandling av høyt blodtryykk skal du ofte ha hyppige kontroller etter anbefalinger av din lege. Frekvensen kan imidlertid variere avhengig av risikofaktorer og helsestatus, så dette er best å konsultere med en lege.

9. Kan stress og angst bidra til høyt blodtrykk, og hva kan jeg gjøre for å håndtere disse faktorene?

Ja, stress og angst kan bidra til høyt blodtrykk. For å håndtere disse faktorene kan du prøve avslappeteknikker som meditasjon, dype pusteøvelser og fysisk aktivitet.

10. Hva tilbyr klinikken for å hjelpe meg med å håndtere høyt blodtrykk?

VektKlinikken tilbyr kontinuerlig støtte og ressurser for å hjelpe deg med å håndtere det høye blodtrykket. Dette inkluderer kontakt med vårt ekspertteam, kunnskapsmateriell og regelmessige oppfølgingsavtaler for å sjekke fremgangen din og justere behandlingsplanen din etter behov.

nb_NONorwegian