Matintoleranser

Matintoleranser

Få slutt på plagsomme matintoleranser og få en bedre livskvalitet. Vårt team av eksperter er dedikert til å hjelpe deg med å håndtere dine intoleranser og forbedre helsen din.

La oss hjelpe deg med å identifisere triggerne dine, lage en individuell plan og gi kontinuerlig støtte for å hjelpe deg med å overvinne eventuelle utfordringer.

Behandlingsprosess

Første konsultasjon
Under din første avtale på VektKlinikken vil vår helseekspert gjennomføre en grundig gjennomgang av din medisinske historie, kostholdspreferanser og livsstilsfaktorer for å få en omfattende forståelse av matintoleransene dine. Sammen vil vi sette realistiske mål og gi kontinuerlig støtte for å hjelpe deg med å håndtere dine matintoleranser.  

Innledende konsultasjon

Etter konsultasjonen
Etter din første konsultasjon på VektKlinikken, vil vi utvikle en individuell oppfølgingsplan tilpasset dine spesifikke behov for å håndtere dine matintoleranser. Våre helsepakker inkluderer en førstegangskonsultasjon og enten 4 eller 8 oppfølgingsavtaler, med teamet vårt tilgjengelig via telefon eller e-post for å tilby kontinuerlig støtte og veiledning gjennom hele reisen mot optimal helse. Under våre oppfølgingstimer på VektKlinikken, vil vårt team gjennomgå fremgangen din og gjøre nødvendige justeringer i planen din. Vi vil følge nøye opp matintoleransenivåene dine. Disse avtalene er skreddersydd til dine spesifikke behov og varer vanligvis enten 15 eller 30 minutter.

Oppfølgingstimer

Om tjenesten

Hos VektKlinikken er vi dedikerte til å hjelpe deg med å håndtere dine matintoleranser og oppnå en sunnere livsstil. Vår tilnærming er individuell og evidensbasert, og tar hensyn til dine unike behov, mål og daglige rutiner.

Vi forstår at det kan være utfordrende å håndtere matintoleranser, og vi er her for å støtte deg hele veien. Vår helhetlige tilnærming vurderer ikke bare de fysiske aspektene av tilstanden, men også de følelsesmessige og psykologiske faktorene, som kan påvirke din evne til å opprettholde et sunt kosthold.

Vårt team samarbeider for å lage en tilpasset behandlingsplan basert på dine spesifikke matintoleranser, medisinsk historie, nåværende helsestatus og mål. Vi tilbyr kontinuerlig støtte og veiledning innen kostholdsendringer, som kan forbedre din helse og livskvalitet.

Skreddersydde behandlingsplaner for matintoleranse: Vi i VektKlinikken forstår at matintoleranser kan være komplekse. Derfor tilbyr vi skreddersydde behandlingsplaner utviklet av vårt team av eksperter, tilpasset til dine spesifikke matintoleranser, medisinsk historie, nåværende helsestatus og personlige mål. Disse planene inkluderer ernæring, mosjon og livsstilsendringer som er tilpasset deg og dine behov.

Profesjonell støtte og veiledning: Teamet vårt er dedikert til å gi kontinuerlig støtte og veiledning for å hjelpe deg med å håndtere matintoleransene dine effektivt. Vi tilbyr verktøyene og ressursene du trenger for å oppnå dine langsiktige mål og forbedre din generelle helse og velvære. Med vår hjelp kan du overvinne utfordringene med å håndtere matintoleranser og nyte en sunnere livsstil.

Om Hege Hasler 

Hege Hasler, en erfaren sykepleier og personlig kostholdsveileder (PK), foredragsholder og forfatter av fem bøker. Med over 28 års ekspertise spesialiserer hun seg på mage- og tarmproblemer, matintoleranser og kostholdsveiledning for vektreduksjon. Hege er lidenskapelig opptatt av å øke motivasjonen for livstilsendring hos sine klienter.

Som en av Norges fremste Eurodiet-veiledere har Hege det anerkjente ansvaret for å sertifisere nye Eurodiet-veiledere over hele Skandinavia, og demonstrerer sin eksepsjonelle ekspertise på dette feltet.

Vanlige spørsmål om matintoleranser

1. Hva er matintoleranse, og hvordan kan det påvirke helsen min?

Matintoleranse er en tilstand der kroppen har problemer med å fordøye visse matvarer eller komponenter av mat, noe som kan forårsake en rekke symptomer som oppblåsthet, magesmerter og hudutslett. Hvis det ikke behandles, kan det føre til kronisk betennelse, underernæring og andre helsekomplikasjoner.

2. Hvordan kan VektKlinikken hjelpe meg med å håndtere mine matintoleranser?  

VektKlinikken kan hjelpe deg med å håndtere dine matintoleranser ved å tilby individuelle behandlingsplaner som inkluderer skreddersydd kostholdsplan, trening og livsstilsendringer. Vårt team av sertifiserte kostholdsveiledere og livsstilscoacher tilbyr kontinuerlig støtte og veiledning for å hjelpe deg med å gjøre livsstilsendringer og nå dine helsemål.

3. Hva er de vanligste symptomene på matintoleranser, og hvordan blir de diagnostisert?

De vanlige symptomene på matintoleranser inkluderer oppblåsthet, magesmerter, kvalme, diaré og hudutslett. Matintoleranser kan diagnostiseres gjennom en eliminasjonsdiett, en prikktest eller en blodprøve for å måle nivåene av immunoglobulin E (IgE) antistoffer.

4. Kan matintoleranser reverseres, og hva er de primære behandlingsalternativene som er tilgjengelige?

Matintoleranser kan ikke reverseres, men de kan håndteres effektivt gjennom individuelle kostholdsplaner, livsstilsendringer og unngå triggermat.

5. Hvordan kan en individuell kostholdsplan hjelpe meg med å håndtere matintoleransene mine effektivt?

En individuell kostholdsplan kan hjelpe deg med å håndtere matintoleransene dine effektivt ved å identifisere utløsende matvarer og anbefale et balansert kosthold som oppfyller dine spesifikke ernæringsmessige behov. Dette kan bidra til å redusere symptomer og forbedre din generelle helse og velvære.

6. Hvilken rolle spiller fysisk aktivitet i å kontrollere matintoleranser, og hvilke typer øvelser anbefales?

Regelmessig fysisk aktivitet kan bidra til å forbedre tarmhelsen og redusere betennelse forbundet med matintoleranser. Øvelser med lav intensitet som turgåing, svømming og yoga anbefales, mens øvelser med høy intensitet bør unngås i perioder med fordøyelsesbesvær.

7. Hvordan bidrar vaneendringer til å forbedre matintoleransehåndteringen?

Vaneendringer som stresshåndtering, tilstrekkelig søvn og oppmerksomhet kan bidra til  å redusere betennelse, forbedre tarmhelsen og fremme bedre livskvalitet. Disse endringene kan også hjelpe deg å opprettholde et sunt kosthold og livsstil på lang sikt.

8. Hvilken støtte og ressurser kan jeg forvente fra VektKlinikken?

På VektKlinikken kan du forvente kontinuerlig støtte og ressurser som individuelle kostholdsplaner, oppfølgingsavtaler og kontakt med vårt team av sertifiserte kostholdsveiledere og livsstilscoacher. Vi er dedikert til å hjelpe deg med å håndtere matintoleransene dine effektivt og oppnå dine langsiktige helsemål.

9. Hvor ofte bør jeg delta på oppfølgingstimer, og hva vil bli vurdert i løpet av disse øktene?

Hyppigheten av oppfølgingstimer vil avhenge av dine individuelle behov og behandlingsplan. I løpet av disse øktene vil fremgangen din i å håndtere matintoleransene dine bli vurdert, og justeringer vil bli gjort i din personlige plan om nødvendig. Vårt team vil også gi kontinuerlig støtte og veiledning for å hjelpe deg med å nå dine helsemål.

10. Kan klinikkens tilnærming til matintoleransehåndtering bidra til å forebygge eller håndtere andre relaterte livsstilssykdommer/ plager?

Vår individuelle tilnærming til matintoleranser kan bidra til å forbedre tarmhelsen, redusere betennelse og fremme generelt velvære, noe som kan bidra til å forhindre eller håndtere andre relaterte livsstilssykdommer/ plager. Ved å identifisere og unngå utløsende matvarer, kan risikoen for å utvikle kroniske plager forbundet med matintoleranser reduseres.

nb_NONorwegian