Kosthold og kreft

Kosthold og kreft

Å endre kostholdet ditt kan være en effektiv måte å redusere kreftrisiko på. På VektKlinikken er vårt team av eksperter her for å tilby skreddersydde råd og støtte for å hjelpe deg med å ta sunnere matvalg som reduserer risikoen for kreft.

Behandlingsprosess

Førstegangskonsultasjon
Under din første konsultasjon med vår helseekspert vil vi gjennomgå din medisinske historie, kostholdspreferanser og livsstilsfaktorer for å få en helhetlig forståelse av situasjonen din. Med denne informasjonen vil vi utvikle en inividuell plan for å nå dine mål og støtte deg gjennom hele reisen for å håndtere og forebygge kreft gjennom kosthold.

Innledende konsultasjon

Etter konsultasjon
Etter din første konsultasjon vil vi utvikle en tilpasset oppfølgingsplan basert på dine individuelle behov. Våre Helsepakker inkluderer vanligvis en førstegangskonsultasjon og 4 eller 8 oppfølgingsavtaler, hvor teamet vårt er tilgjengelig via telefon eller e-post for å gi kontinuerlig veiledning og støtte. På VektKlinikken følger vi opp fremgangen din nøye, gjør justeringer i planen din etter behov, og gir veiledning for å hjelpe deg med å overvinne eventuelle hindringer. Våre oppfølgingsavtaler er skreddersydd for dine spesifikke behov, med enten 15 eller 30 minutters timer for å vurdere fremgangen din og håndtere ditt kosthold i forhold til kreft.

Oppfølgingsøkter

Om tjenesten

På Vekt Klinikken forplikter vi oss til å støtte deg i å håndtere kostholdet ditt og redusere risikoen for kreft. Vi forstår at kostholdsendringer kan være vanskelige, og vi tilbyr evidensbaserte og individuelle tilnærminger som imøtekommer dine behov og dine daglige rutiner.

Vårt team samarbeider for å utvikle en individuell plan etter vurdering av din medisinske historie, nåværende helsestatus og spesifikke mål. Vi tilbyr kontinuerlig støtte og veiledning, og hjelper deg med å gjøre helheltlige livsstilsendringer som kan redusere risikoen for kreft og forbedre din helse og livskvalitet

Individuelle kostholdsplaner: På VektKlinikken forstår vi at kosthold og kreft påvirker alle ulikt. Derfor tilbyr vi skreddersydde helseplaner laget av vårt team av eksperter. Våre planer er basert på din medisinske historie, nåværende helsestatus og personlige mål og inkluderer kostholdsanbefalinger, fysisk aktivitet og livsstilsendringer.

Profesjonell støtte og veiledning: Vårt team er dedikert til å gi ekspertstøtte og veiledning for å hjelpe deg med å nå dine langsiktige mål i å håndtere kosthold og kreft. Vi tilbyr kontinuerlig støtte, og gir deg med de nødvendige verktøyene for å forbedre din generelle helse og velvære.

Om Hege Hasler 

Hege Hasler, en erfaren sykepleier og personlig kostholdsveileder (PK), foredragsholder og forfatter av fem bøker. Med over 28 års kompetanse spesialiserer hun seg på kosthold ved kreft, metabolske problemer og kostholdsveiledning for vektreduksjon. Hege er lidenskapelig opptatt av å øke motivasjonen for livstilsendring hos sine klienter.

Som en av Norges fremste Eurodiet-veiledere har Hege det anerkjente ansvaret for å sertifisere nye Eurodiet-veiledere over hele Skandinavia, og demonstrerer sin ekspertise på dette feltet.

Vanlige spørsmål om kosthold og kreft

1. Hva er forholdet mellom kosthold og kreft?

Forskning tyder på at et balansert kosthold kan redusere risikoen for å utvikle kreft. En diett som omfatter mye bearbeidet og usunn mat øker risikoen for kreft.

2. Hvordan kan kostholdsendringer hjelpe til med å håndtere kreft?

Mens kostholdsendringer alene ikke kan kurere kreft, kan de bidra til å håndtere symptomer og bivirkninger, samt forbedre generell helse og velvære under kreftbehandling. Et sunt kosthold kan gi viktige næringsstoffer, som støtter kroppens immunsystem.

3. Hvor ofte bør jeg bli screenet for kreft?

Hyppigheten av kreft screening kan avhenge av ulike faktorer som alder, kjønn, familiehistorie og personlige risikofaktorer. Screeningsundersøkelser bestemmes av din behandlende lege på ditt sykehus.

4. Kan VektKlinikken tilby individuelle kostholdsplaner for kreftpasienter? 

Ja, på VektKlinikken tilbyr vi individuelle kostholdsplaner som imøtekommer de behovene og sykehistorien til hver kreftpasient. Vårt teamksamarbeider for å utvikle evidensbaserte planer, som inneholder nødvendige næringsstoffer og livsstilsendringer for å håndtere kreft.

5. Er det noen spesifikke dietter som anbefales for kreftpasienter?

Det er ingen one-size-fits-all diett for kreftpasienter, da diettbehov kan variere avhengig av type kreft og behandling. Vårt team av eksperter kan gi individuelle kostholdsanbefalinger basert på din medisinske historie og dine behov.

6. Kan VektKlinikken gi støtte til å håndtere bivirkninger av kreftbehandling? 

Ja, ved VektKlinikken tilbyr vi støtte til å håndtere bivirkninger av kreftbehandling gjennom evidensbaserte tilnærminger og individuelle planer. Vårt team av eksperter samarbeider for å løse de ulike behovene og utfordringene til hver pasient, og gir kontinuerlig veiledning og støtte gjennom hele prossesen.

nb_NONorwegian