Hopp til innhold
Salte mandelkjeks – ca. 20 stk
- 2 dl mandler
- 1 dl sesamfrø
- 2 eggehviter
- 1 ts Sukrin
- 2 ts fiberhusk
- 2 eggeplommer til pensling
- maldonsalt til å strø på kjeksene
Slik gjør du:
- Sett stekeovnen på 180 °C.
- Kjør mandlene i en blender eller kaffekvern til de blir til «mel».
- Bland i resten av ingrediensene og rør godt.
- Lag små kuler av deigen – det blir ca. 20 stykker
- Bruk fingrene og form kulene til kjeks på et bakepapir. Ha en kopp med vann ved siden av som du kan dyppe fingrene i – deigen er litt klissete!
- Pensle med eggeplommer og strø salt over, prikle kjeksene med en gaffel så de blir sprø.
- Stekes midt i stekeovnen i 10–15 min avhengig av størrelse og tykkelse. Følg med underveis.
Tips
Du kan bruke mandelmel i stedet for å male mandlene selv, men vær obs på at deigen da kan bli tørrere. Litt vann kan hjelpe.