Salte mandelkjeks

Salte mandelkjeks – ca. 20 stk

  • 2 dl mandler
  • 1 dl sesamfrø
  • 2 eggehviter
  • 1 ts Sukrin
  • 2 ts fiberhusk
  • 2 eggeplommer til pensling
  • maldonsalt til å strø på kjeksene

Slik gjør du:

  • Sett stekeovnen på 180 °C.
  • Kjør mandlene i en blender eller kaffekvern til de blir til «mel».
  • Bland i resten av ingrediensene og rør godt.
  • Lag små kuler av deigen – det blir ca. 20 stykker
  • Bruk fingrene og form kulene til kjeks på et bakepapir. Ha en kopp med vann ved siden av som du kan dyppe fingrene i – deigen er litt klissete!
  • Pensle med eggeplommer og strø salt over, prikle kjeksene med en gaffel så de blir sprø.
  • Stekes midt i stekeovnen i 10–15 min avhengig av størrelse og tykkelse. Følg med underveis.

Tips 
Du kan bruke mandelmel i stedet for å male mandlene selv, men vær obs på at deigen da kan bli tørrere. Litt vann kan hjelpe.

Share your love
nb_NONorwegian