Rekekaker med dilldressing

Rekekaker
2 porsjoner

Du trenger:

  • 400g reker/scampi uten skall
  • 1stk gulrot
  • 1stk sjalottløk
  • 1stk stort hvitløksfedd
  • 1stk egg
  • 2ss persille krydder (eller en neve fersk bladpersille)
  • ½ ts sitronskall
  • 2ss sitronsaft
  • ½ ts salt
  • ½ ts pepper
  • Olivenolje til steking

Slik gjør du:

  • Finhakk rekene.
  • Riv gulrot grovt. Finhakk sjalottløk og hvitløk.
  • Ha rekene, gulrot, sjalottløk og hvitløk i en stor bolle.
  • Ha i resterende ingredienser og bland godt.
  • Form rekedeigen i ca. 3-4cm tykke kaker.
  • Varm opp olivenolje på middels varme.
  • Stek rekekaker i ca. 4-5min på hver side til de er gylne og gjennomstekte.

Dilldressing

  • ½ boks creme fraiche eller rømme
  • 1neve fersk dill
  • 2ss sitronsaft
  • En klype salt og pepper

Slik gjør du:

  • Finhakk fersk dill.
  • Bland alle ingrediensene i en bolle. Smak til med salt og pepper.
Share your love
nb_NONorwegian