Hopp til innhold
Rekekaker
2 porsjoner
Du trenger:
- 400g reker/scampi uten skall
- 1stk gulrot
- 1stk sjalottløk
- 1stk stort hvitløksfedd
- 1stk egg
- 2ss persille krydder (eller en neve fersk bladpersille)
- ½ ts sitronskall
- 2ss sitronsaft
- ½ ts salt
- ½ ts pepper
- Olivenolje til steking
Slik gjør du:
- Finhakk rekene.
- Riv gulrot grovt. Finhakk sjalottløk og hvitløk.
- Ha rekene, gulrot, sjalottløk og hvitløk i en stor bolle.
- Ha i resterende ingredienser og bland godt.
- Form rekedeigen i ca. 3-4cm tykke kaker.
- Varm opp olivenolje på middels varme.
- Stek rekekaker i ca. 4-5min på hver side til de er gylne og gjennomstekte.
Dilldressing
- ½ boks creme fraiche eller rømme
- 1neve fersk dill
- 2ss sitronsaft
- En klype salt og pepper
Slik gjør du:
- Finhakk fersk dill.
- Bland alle ingrediensene i en bolle. Smak til med salt og pepper.