Reinskav med kantareller, fløte og tyttebær

2 porsjoner

  • 1 pakke med frossent reinsdyrskav (elgskav kan også brukes)
  • 50 g smør
  • 2 gule løk, skjært i ringer
  • 100 g friske kantareller, skjært i skiver
  • 1 ts salt
  • 1 ts pepper
  • 1 gul paprika, skjært i strimler
  • 1 ss friske og knuste einerbær
  • 2 dl friske eller frosne tyttebær
  • 3 dl fløte
  • Smelt litt av smøret i en kjele og stek løk og kantareller godt i smøret. Smal doppen til med salt og pepper. Sett kjelen til side når løken og soppen har fått farge.
  • Varm en stekepanne godt, ha i smør og stek reinskav i flere omganger. Pannen å være varm og du må passe på så ikke kjøttet blir brent. Dette går fort. Hell kjøttet etter hvert over i gryten sammen med sopp og løk.
  • Kok ut stekepannen mellom hver gang, og hell dette over kjøttet.
  • Til slutt legger i paprika, knust einerbær, tyttebær.
  • Hell over fløten og la alt surre sammen i 10 minutter.

Serveres med rosenkål og/eller grønnsaksmos, sammen med tyttebærsyltetøy

Share your love
nb_NONorwegian