Hopp til innhold
Oppskrift på Blomkålpizza
Blomkålpizza er den ultimate kosematen😍
Du trenger:
Pizzabunn
- 2 egg
- 1 blomkål
- timian, oregano, basilikum
- 0,5 ts Havsalt (maldonsalt)
Pizzasaus
- 2ss tomatpuré
- 1 boks hermetiske tomater
- 2stk hvitløksfedd
- 2stk sjalottløk
- 2ss olivenolje ekstra virgin
- oregano og basilikum
- 0,5 ts salt
- 0,5 ts pepper
Topping
- mozzarellaost
- parmaskinke
- ruccola
- pinjekjerner
Slik gjør du:
- Del blomkål i mindre biter og blend (rå) ved hjelp av f.eks. stavmiks
- Press ut safta av blomkål og hel den ut (slik blir deigen mer crispy)
- Blend inn resterende ingredienser og fordel deigen utover på stekebrett med bakepapir. Sett deigen i ovnen på 210grader i ca. 15min
- Finhakk sjalottløk og hvitløk, fres i stekepanne til løken er blank.
- Tilsett tomatpuré og rør godt.
- Ha hermetiske tomater i en finmasket sil og la dem renne av. Legg tomatene over i stekepanna, sammen med resterende ingredienser.
- La tomatsausen småkoke i ca.15min.
- Ta pizzabunnen ut av ovnen. Fordel pizzasaus og mozzarella. Stek i ytterligere 10min.
- Topp med ruccola, parmaskinke, pinjekjerner og gjerne hjemmelaget hvitløksdressing