Pavlova

Pavlova
4 porsjoner

Du trenger:
Bunn
1 dl kikertlake 
1 ½ dl Finesse bakesukker 
Fyll
1 ½ dl Gryr matfløyel 
1 ss Finesse bakesukker 
1–2 ts vaniljesukker eller frøene fra 1 vaniljestang 
Pynt 
friske bær, kiwi skåret i skiver og revet skall av 1 lime, gjerne økologisk

Slik gjør du:

  1. Sett stekeovnen på 100 °C. Legg et bakepapir på et stekebrett. Finn frem en skål/ kaffeskål på cirka 10 cm i diameter. Bruk skålen som mal og tegn opp 4 rundinger på bakepapiret.
  2. Ha kikertlaken i en skinnende ren stål- eller glassbolle og pisk den med en håndmikser på full styrke i cirka 5 minutter, før du tilsetter bakesukkeret litt etter litt. Fortsett å piske til marengsen er helt stiv og du kan snu bollen opp ned uten at innholdet renner ut.
  3. Fordel marengsen i de 4 sirklene på bakepapiret. Prøv å få dem omtrent like tykke.
  4. Stek dem på midterste rille i minst 2 timer, uten å åpne ovnsdøren. Se på bunnene underveis, men ikke lukk opp ovnsdøren – noen ganger trenger de lengre steketid. De skal få litt farge, og de skal kjennes harde og porøse når du banker på dem med pekefingeren.
  5. Når marengsbunnene har stått lenge nok, slår du av ovnen og setter ovnsdøren på gløtt i 2 timer, helt til bunnene er helt avkjølt og har stivnet ordentlig.
  6. Ta ut stekebrettet og trekk straks forsiktig av bakepapiret. Oppbevar marengsbunnene på et fat under et kjøkkenhåndkle eller i en stor kakeboks eller lignende til de skal brukes. Det er viktig at de oppbevares tørt. Ikke la bunnene bli utsatt for fuktighet.
  7. Vent med å pynte kaken til rett før servering. Gjør klar kremen, og sett den kjølig.
  8. Ha Gryr matfløyel i en bolle og pisk til en myk krem.
  9. Skjær vaniljestangen i 2 på langs hvis du bruker det, og skrap ut frøene med en teskje.
  10. Vend bakesukker og vaniljesukker eller vaniljefrø i kremen.
  11. Fordel kremen på marengsbunnene og pynt med friske bær av alle slag, kiwi og limeskall.
Share your love
nb_NONorwegian