Pavlova

Pavlova
4 porsjoner
Du trenger:
Bunn
1 dl kikertlake
1 ½ dl Finesse bakesukker
Fyll
1 ½ dl Gryr matfløyel
1 ss Finesse bakesukker
1–2 ts vaniljesukker eller frøene fra 1 vaniljestang
Pynt
friske bær, kiwi skåret i skiver og revet skall av 1 lime, gjerne økologisk
Slik gjør du:
- Sett stekeovnen på 100 °C. Legg et bakepapir på et stekebrett. Finn frem en skål/ kaffeskål på cirka 10 cm i diameter. Bruk skålen som mal og tegn opp 4 rundinger på bakepapiret.
- Ha kikertlaken i en skinnende ren stål- eller glassbolle og pisk den med en håndmikser på full styrke i cirka 5 minutter, før du tilsetter bakesukkeret litt etter litt. Fortsett å piske til marengsen er helt stiv og du kan snu bollen opp ned uten at innholdet renner ut.
- Fordel marengsen i de 4 sirklene på bakepapiret. Prøv å få dem omtrent like tykke.
- Stek dem på midterste rille i minst 2 timer, uten å åpne ovnsdøren. Se på bunnene underveis, men ikke lukk opp ovnsdøren – noen ganger trenger de lengre steketid. De skal få litt farge, og de skal kjennes harde og porøse når du banker på dem med pekefingeren.
- Når marengsbunnene har stått lenge nok, slår du av ovnen og setter ovnsdøren på gløtt i 2 timer, helt til bunnene er helt avkjølt og har stivnet ordentlig.
- Ta ut stekebrettet og trekk straks forsiktig av bakepapiret. Oppbevar marengsbunnene på et fat under et kjøkkenhåndkle eller i en stor kakeboks eller lignende til de skal brukes. Det er viktig at de oppbevares tørt. Ikke la bunnene bli utsatt for fuktighet.
- Vent med å pynte kaken til rett før servering. Gjør klar kremen, og sett den kjølig.
- Ha Gryr matfløyel i en bolle og pisk til en myk krem.
- Skjær vaniljestangen i 2 på langs hvis du bruker det, og skrap ut frøene med en teskje.
- Vend bakesukker og vaniljesukker eller vaniljefrø i kremen.
- Fordel kremen på marengsbunnene og pynt med friske bær av alle slag, kiwi og limeskall.