Overvekt

Overvekt

Tre av fire norske menn er overvektige eller lider av fedme. Det ar altså kun rundt 25 prosent av norske menn som er normalvektige. Til sammenligning gjelder det samme for 40 prosent av norske kvinner.
Overvekt innebærer mer enn at du veier noen kilo for mye. Det gir svært stor risiko for type 2 diabetes, høyt blodtrykk, hjertesykdom, kreft og slitasje i ledd og betennelsessykdommer, og dette er sykdommer som oftere rammer menn. Legger du på deg bare 5-8 kg vil du doble risikoen for type 2-diabetes, og på samme måte vil du redusere risiko om du går ned i vekt.
Å være for tung kan for noen også medføre en opplevelse av dårligere livskvalitet og dårligere psykisk helse. Alle gjøremål og plikter du har hver dag med 20-60 pk smør som ekstra bagasje på kroppen, vil nødvendigvis gjøre deg mer sliten og kan begrense deg i livet ditt.

Det er ulike og sammensatte årsaker til at stadig flere blir overvektige. De to hovedfaktorene er likevel dårlige matvaner og stillesittende livsstil. Overvekt kan også skyldes lite søvn, stress, medfødte arvelige egenskaper, medikamenter, hormonforstyrrelser og en rekke andre sykdommer. Som regel er det en kombinasjon av flere av de nevnte faktorene.

Få blodsukkeret i balanse og vekten ned med Eurodiet-metoden

Eurodiet er en effektiv medisinsk metode for behandling av helseskadelig overvekt og livsstilssykdommer.
Metoden baserer seg i første omgang hovedsakelig på spesielt utviklede produkter, som er lave på energi og karbohydrater, og rike på proteiner.
Det lave innholdet av karbohydrater, samt en optimal proteinmengde sørger for et lavt blodsukker: Dette gir et lavt insulinnivå og godt glukagonivå i blodet, som sørger for effektiv forbrenning av fettlageret i kroppen.
Eurodiet-metoden består av 4 faser, der du i en periode spiser kun produkter og grønnsaker, og gradvis blir et og et vanlig måltid introdusert basert på riktig mat i riktige porsjoner. Du lærer å spise blodsukker – og helsevennlig for resten av livet.
Har du allerede fått Diabetes-type 2, kan du ha mulighet til å spise deg frisk fra sykdommen ved hjelp av Eurodiet-metoden.

En viktig og stor studie som heter DiRECT -studien ble publisert i det anerkjente tidsskriftet Lancet i desember 2017, og kom med to års-resultater i 2019. Studien som ble gjennomført i Skottland og England, fant at hvis deltakerne gikk ned over 10 kg ved hjelp av et vektprogram basert på erstatnings -måltider som var svært like Eurodietproduktene, oppnådde 73 prosent en reversering av sin diabetes type-2. Les mer om DiRECT-studien her:

https://vektklinikken.no/2021/09/21/ny-studie-kan-man-bli-kvitt-type-2-diabetes-ved-a-ga-ned-i-vekt/

Er det ikke fantastisk at blodsukker- og hormonbalanse fører til vektnedgang, og at vektnedgang fører til god blodsukkerkontroll igjen?
Eurodiet- metoden er et unikt verktøy for å få til dette!

Skrevet av diabetessykepleier og kostveileder Hege Hasler Barhaughøgda

Share your love
nb_NONorwegian