Hopp til innhold
Muffins med chorizopølse- 20stk
Du trenger:
- 60 g smeltet smør
- 3 ½ dl speltmel
- 1 ½ dl fint sammalt speltmel
- 2 ts bakepulver
- 100 g chorizopølse – skåret i biter og stekt
- 100 g revet ost
- 1 egg
- 3 ss naturell yoghurt
- 2 ½ dl melk
- 2 ss gressløk
- litt revet parmesan
Slik gjør du:
- Sett stekeovnen på 220 °C.
- Smelt smøret og bruk litt av det til å smøre muffinsformene eller et muffinsbrett.
- Bland sammen mel og bakepulver i en bakebolle, hell i pølsebiter og revet ost.
- I en annen bolle visper du egg, yoghurt, melk og gressløk sammen.
- Hell eggeblandingen og resten av det smeltede smøret i det tørre og bland godt sammen til en tykk røre.
- Legg røren i formene ved hjelp av to spiseskjeer, ¾ fulle former. Strø over litt revet parmesan.
- Stekes på midterste rille i 15–20 minutter. Avkjøles på rist.