Lime- og avokadokake med nøttebunn fra Den grønne Diabetesboka

Du trenger:
BUNN
50 g friske dadler uten stein
2 dl vann
250 g mandler
100 g valnøttkjerner
1 dl kokosolje
100 g kokosmasse
FYLL
6 store avokado
2 ½ dl presset lime
2 ts revet limeskall, gjerne
økologisk
50 g Sukrinsirup Gold
2 dl kokosolje
PYNT
150 g revet 70 % sjokolade
og/eller 200 g friske bær og6–8 friske litchier (kjærlighetsfrukt)
Slik gjør du:
- Legg dadlene i bløt i kokende vann. La dem ligge i 10 minutter. Hell av bløtevannet.
- Ha dadlene i en food processor sammen med resten av ngrediensene til bunnen. Skrap eventuelt ned deigen fra kanten av bakebollen underveis. Kjør til en bløt og grovkornet deig. Hvis deigen blir for grov, sper du forsiktig med litt mer kokosolje.
- Sett en kakering på cirka 24 cm i diameter tilhørende en springform direkte på et kakefat. Press bunnen godt ned i kakeringen og sett fat og kakering cirka 30 minutter i kjøleskapet. Lag fyllet i mellomtiden.
- Skrell avokadoene og fjern steinene. Ha avokadokjøttet i en food processor. Tilsett presset lime og limeskall. Kjør til en jevn og glatt blanding.
- Varm Sukrinsirup og kokosolje i en kjele, og rør det hele i fyllet.
- Ta kakefatet ut av kjøleskapet og hell fyllet over kakebunnen. Sett formen tilbake i kjøleskapet, og la den stå til dagen etter.
- Dagen etter fjerner du forsiktig kakeringen. Pynt kaken med sjokoladeflak og/eller friske bær og litchi.
Tips: Hvis du ikke tåler nøtter, kan du bruke frø i bunnen.
Bruk da chiafrø, solsikkekjerner, gresskarkjerner og linfrø.
Oppskriften gir ca. 20 biter.