Lettvint kyllingsuppe

8 porsjoner
20 minutter
Server gjerne med hjemmelagde knekkebrød.

Næringsinnhold per porsjon: 8 porsjoner
Fett: 28,7 g; karbohydrat: 6,6 g; fiber: 3,6 g; protein: 22,3 g

  • 800 g kyllingkjøttdeig
  • 2 ss smør
  • 4 ss fersk ingefær, revet
  • 1 rød chili, finhakket, ta med frøene
  • 1 stor, fersk hvitløk, finhakket
  • 1 rødløk, finhakket
  • 8 dl kyllingkraft eller -buljong
  • 4 dl kokosmelk
  • 2–4 ss rød karripasta
  • 2 gulrøtter, finhakket
  • 1 brokkoli, i små buketter
  • 1 dl purre, finhakket
  • pepper og salt
  • 1 ts persille, finhakket
  • 1 ts timian, finhakket

SLIK GJØR DU

  • Stek kyllingkjøttdeigen i en stekepanne, og sett til side.
  • Smelt smøret i en suppekjele, ha i revet ingefær, finhakket chili, hvitløk og rødløk, og la det frese seg blankt og mykt.
  • Hell over kyllingkraft (eller -buljong), kokosmelk og karripasta (jo flere ss karripasta du har i suppen, jo sterkere blir den).
  • Ta den ferdigstekte kyllingkjøttdeigen over i suppen, og rør godt. La det småkoke i 3 minutter.
  • Legg brokkolibuketter og finhakket gulrot og purre i suppen, og la den koke videre i 5 minutter.
  • Smak til med salt og pepper.
  • Ta finhakket persille og timian i suppen like før servering.
Share your love
nb_NONorwegian