Hopp til innhold
8 porsjoner
20 minutter
Server gjerne med hjemmelagde knekkebrød.
Næringsinnhold per porsjon: 8 porsjoner
Fett: 28,7 g; karbohydrat: 6,6 g; fiber: 3,6 g; protein: 22,3 g
- 800 g kyllingkjøttdeig
- 2 ss smør
- 4 ss fersk ingefær, revet
- 1 rød chili, finhakket, ta med frøene
- 1 stor, fersk hvitløk, finhakket
- 1 rødløk, finhakket
- 8 dl kyllingkraft eller -buljong
- 4 dl kokosmelk
- 2–4 ss rød karripasta
- 2 gulrøtter, finhakket
- 1 brokkoli, i små buketter
- 1 dl purre, finhakket
- pepper og salt
- 1 ts persille, finhakket
- 1 ts timian, finhakket
SLIK GJØR DU
- Stek kyllingkjøttdeigen i en stekepanne, og sett til side.
- Smelt smøret i en suppekjele, ha i revet ingefær, finhakket chili, hvitløk og rødløk, og la det frese seg blankt og mykt.
- Hell over kyllingkraft (eller -buljong), kokosmelk og karripasta (jo flere ss karripasta du har i suppen, jo sterkere blir den).
- Ta den ferdigstekte kyllingkjøttdeigen over i suppen, og rør godt. La det småkoke i 3 minutter.
- Legg brokkolibuketter og finhakket gulrot og purre i suppen, og la den koke videre i 5 minutter.
- Smak til med salt og pepper.
- Ta finhakket persille og timian i suppen like før servering.