Næringsinnhold per porsjon:Fett: 22,0 g, karbohydrat: 3,6 g, fiber: 1,7 g, protein: 25,2 g
500 g kylling-, lamme- eller vanlig kjøttdeig
2 fedd hvitløk, finhakket
4 vårløk, finhakket
2 ts fiskesaus
1 ts soyasaus uten gluten
½ ts sesamolje
¼ ts malt ingefær
¼ ts sal
¼ ts pepper
1 ss hakket fersk persille eller 1 ts tørket
Tilbehør
8–10 blad fra hjertesalat, vasket og tørket
rømme
agurk, i skiver
SLIK GJØR DU
Sett stekeovnen på 125 grader.
Bland kjøttdeigen med alle ingrediensene: hvitløk, vårløk (men hold av litt hakket vårløk til sausen), fiskesaus, soyasaus, sesamolje, ingefær, salt, pepper og persille.
La gjerne deigen få stå i 15 minutter, slik at smaken setter seg.
Ta litt olivenolje i hendene, og form passe store kjøttboller. Brun dem på middels varme i en stekepanne med smør.
Legg kjøttbollene i et ildfast fat og etterstek midt i ovnen i ca. 5 minutter til de er gjennomstekt.
Legg to blad hjertesalat i matboksen og 3 kjøttboller på hvert blad. Hell litt rømme med hakket vårløk over. Legg noen agurkskiver i et eget rom i boksen, og ta med ekstra rømmesaus i en liten boks ved siden av.