Kjøttboller Fra Asia

4 Porsjoner 20 Minutter + Steking

Næringsinnhold per porsjon:Fett: 22,0 g, karbohydrat: 3,6 g, fiber: 1,7 g, protein: 25,2 g

  • 500 g kylling-, lamme- eller vanlig kjøttdeig
  • 2 fedd hvitløk, finhakket
  • 4 vårløk, finhakket
  • 2 ts fiskesaus
  • 1 ts soyasaus uten gluten
  • ½ ts sesamolje
  • ¼ ts malt ingefær
  • ¼ ts sal
  • ¼ ts pepper
  • 1 ss hakket fersk persille eller 1 ts tørket

Tilbehør

  • 8–10 blad fra hjertesalat, vasket og tørket
  • rømme
  • agurk, i skiver

SLIK GJØR DU

  • Sett stekeovnen på 125 grader.
  • Bland kjøttdeigen med alle ingrediensene: hvitløk, vårløk (men hold av litt hakket vårløk til sausen), fiskesaus, soyasaus, sesamolje, ingefær, salt, pepper og persille.
  • La gjerne deigen få stå i 15 minutter, slik at smaken setter seg.
  • Ta litt olivenolje i hendene, og form passe store kjøttboller. Brun dem på middels varme i en stekepanne med smør.
  • Legg kjøttbollene i et ildfast fat og etterstek midt i ovnen i ca. 5 minutter til de er gjennomstekt.
  • Legg to blad hjertesalat i matboksen og 3 kjøttboller på hvert blad. Hell litt rømme med hakket vårløk over. Legg noen agurkskiver i et eget rom i boksen, og ta med ekstra rømmesaus i en liten boks ved siden av.
Share your love
nb_NONorwegian