Kikertboller

4 porsjoner

Tips: kikerterboller er kjempegode til lunsjpakken din med salat og dressing av olje, vann og sitron tilūü•į

  • 30 g kikerter, bl√łtlagt over natten eller kj√łp ferdige kokte
  • 8 ss sm√łr
  • 2 store hele l√łk hakket
  • 1 ts spisskummen (eller litt muskat)2 fedd hvitl√łk, knust
  • 3 ss hakket bladpersille eller 1ts t√łrket persille
  • 1 ts timian, t√łrr
  • 1 sammenpisket egg
  • 6 ss kikertermel
  • 2ts bakepulver
  • 1 ts salt
  • 1 ts nykvernet pepper
  • Skyll ertene godt, og ha dem i en stor kjele. Fyll p√• rikelig med vann og kok opp. Skum med hullsleiv til v√¶sken er klar. La ertene koke i ca. 1 time til ertene er helt myke. Sil av vannet men spar ca. 1 dl. Kj√łr ertene i en kj√łkkenmaskin, tilsett kokekraften (1 dl) og kj√łr til massen blir glatt.
  • Har du ferdig kokte erter, skyller du dem godt i kaldt vann og ha dem i kj√łkkenmaskinen din. Tilsett 1 dl vann og kj√łr ertene glatte.
  • Varm 3 ss av sm√łret i en stekepanne, ha i l√łken og fres den til den er blitt myk. Tilsett spisskummen og hvitl√łk til det dufter godt. Bland inn persille og timian og sett pannen til siden.
  • Ha erteblandingen i en bolle og bland inn egg, kikertermel, bakepulver og l√łkblandingen. Smak til med salt og pepper.
  • Lag boller med hjelp av to teskje p√• st√łrrelse med en valn√łtt og press de litt flate. Dryss litt kikertermel over bollene.
  • Varm resten av sm√łret og stek bollene, noen om gangen, til de er gylne p√• begge sider. La de ferdige bollene renne av seg fettet p√• et kj√łkkenpapir. Serveres b√•de varme og kalde.
Share your love
nb_NONorwegian