Julens delfiakake

Ca. 15 biter 

200 g kokosolje 

300 g mørk sjokolade (minst 70 % kakao) 

2 egg 

2 ss Sukrin Gold 

3 ss kokosmasse (kan utelates) 

1 ts vaniljefrø 

2 dl valgfrie nøtter og frø, hakket. 

2 dl gojibær, tranebær, hakket tørket fiken og -aprikos. 

  1. Smelt kokosolje og sjokolade i vannbad. Avkjøl sjokoladeblandingen.  
  2. Pisk egg og Sukrin Gold til eggedosis. 
  3. Hell den avkjølte sjokoladeblandingen sakte over i eggedosisen, under forsiktig røring.  
  4. Smak på blandingen: Trenger du mer søtning? Husk at bær og tørket frukt vil sette solid smak, så vær forsiktig! 
  5. Rør eventuelt inn kokosmassen og vaniljefrø. 
  6. Hell litt under halvparten av sjokoladeblandingen over i en brødform kledd med bakepapir. 
  7. Bland hakkede nøtter, frø og kjerner (for eksempel solsikkekjerner usaltede gresskarkjerner, sesamfrø, linfrø og usaltede peanøtter) samt bær og tørket frukt, sammen i en bolle.  
  8. Hell en liten neve av denne blandingen over sjokoladeblandingen i formen – og slik fortsetter du: Lag på lag med henholdsvis sjokolade- og nøtte-/bærblanding, helt til sjokoladeblandingen er brukt opp. Spar på resten av nøtte- og bærblandingen.
  9. Avkjøl kaken litt på kjøkkenbenken – og pynt den øverst med restene av nøtte- og bærblandingen.
  10. Kaken må få stå kjølig i ett døgn, for å sette seg skikkelig. Oppbevares kjølig.

Karbohydrater 3.8g per stk.

Share your love
nb_NONorwegian