Heges superraske grovbrød

2 brød 

  • 1 ½ dl hakkede valnøtter 
  • 2 dl store havregryn
  • 2 dl linfrø 
  • 2 dl solsikkefrø 
  • ½ ss salt (Seltin)
  • 1 ts grov pepper
  • 1 pakke tørrgjær
  • 11 dl lunkent vann
  • 1 kg sammalt grov spelt

sesamfrø til å strø på toppen 
egg til pensling (kan utelates) 

Slik gjør du: 

  • Sett stekeovnen på 50°C
  • Bland alt i en bolle i oppskriftens rekkefølge. Det blir en klissete deig. Fordel deigen med sleiv og slikkepott i to godt smurte former à 2 liter. 
  • Glatt til overflaten med slikkepotten. Dryss over et tynt lag med sesamfrø som klemmes litt ned i deigen med slikkepotten.
  • Pensle med 1 egg og 1 ss vann. Da får brødene en blank overflate (kan utelates). 
  • Sett brødene på nederste rille i stekeovnen og la dem steke i 30 minutter, deretter skrur du opp temperaturen til 225 °C og lar brødet steke i 50–60 minutter til (litt avhengig av stekeovn).  
  • Ta brødene ut av formen og bank under dem. Er lyden hul, er de ferdigstekt. Hvis ikke, legg dem i ovnen uten form og la dem steke videre til de er ferdige. 

Legg brødene til avkjøling på rist. La dem bli kalde før de skjæres i. 

Share your love
nb_NONorwegian