sesamfrø til å strø på toppen egg til pensling (kan utelates)
Slik gjør du:
Sett stekeovnen på 50°C
Bland alt i en bolle i oppskriftens rekkefølge. Det blir en klissete deig. Fordel deigen med sleiv og slikkepott i to godt smurte former à 2 liter.
Glatt til overflaten med slikkepotten. Dryss over et tynt lag med sesamfrø som klemmes litt ned i deigen med slikkepotten.
Pensle med 1 egg og 1 ss vann. Da får brødene en blank overflate (kan utelates).
Sett brødene på nederste rille i stekeovnen og la dem steke i 30 minutter, deretter skrur du opp temperaturen til 225 °C og lar brødet steke i 50–60 minutter til (litt avhengig av stekeovn).
Ta brødene ut av formen og bank under dem. Er lyden hul, er de ferdigstekt. Hvis ikke, legg dem i ovnen uten form og la dem steke videre til de er ferdige.
Legg brødene til avkjøling på rist. La dem bli kalde før de skjæres i.