Havrepai med kokosfløte og rips

Ca. 12 biter

Bunn

3 dl havregryn (ev. glutenfri)
2 dl mandelmel, fettredusert
150 g mykt smør

Karamellsaus

1 dl Tagatesse
2 ½ dl kokosfløte
2 ½ ts maisenna
1 ss vann 

Krem 

2 dl kokosfløte
1 ts vaniljepulver 

Sett ovnen på 225 °C. Server paien i paiformen, det går like fint. 

  1. Stek havregrynene i en tørr, varm stekepanne – til de har fått fin farge. La dem kjølne litt.  
  2. Ha havregryn, mandelmel og mykt smør i en kjøkkenmaskin, og kjør dette sammen til en deig. 
  3. Ha bakepapir i bunnen av en paiform med avtagbar bunn, ca. 24 cm i diameter (bruk en vanlig paiform om du ikke har en form med avtagbar  bunn). Ha godt med mykt smør i bunnen og på sidene. Strø litt mandelmel i bunnen av formen – og fordel melet langs bunnen og kantene.  
  4. Ha deigen over i paiformen. Trykk ut deigen – i bunnen og oppover langs kantene. 
  5. Sett paiformen kjølig i ca. 15 minutter, før du plasserer den midt i ovnen og steker bunnen i 15 minutter. La bunnen avkjøles i paiformen. 

Karamellsaus 

  1. Smelt Tagatesse i en kjele med tykk bunn, til sukkeret har fått gyllen farge. 
  2. Hell i kokosfløten – og la det koke til sukkeret er oppløst. 
  3. Rør inn maisennamel i vannet, og visp dette ned i den varme fløten. Deretter lar du det koke opp igjen. 
  4. Ta kasserollen av platen og la karamellsausen kjølne. 

 Krem 

  1. Stivpisk kokosfløten og vaniljepulveret til krem. 
  2. Bland kremen inn i den avkjølte karamellsausen. 
  3. Har du en paiform med avtagbar bunn, løsner du bunnen og legger paien på et kakefat. Fyll kakebunnen med karamellkremen – og pynt  med friske rips. (Alternativt kan du fylle kakebunnen med karamellkrem i paiformen, før du pynter med friske rips og server kaken i formen.) 

Tips  

Du kan pynte havrepaien med andre typer bær, frukt, revet sjokolade, melonkuler eller kakestrøssel.  Karbohydrater per stk.: 12,6 gram

Share your love
nb_NONorwegian