Hopp til innhold
Du trenger:
- 400 g halloumi
- 2 pakker ferdig vasket småbladsalat og ruccola
- 200 g cherrytomater delt i to
- 2 stk modne avokadoer delt i skiver
- 100 g valnøtter stekt i tørr stekepanne og skjært i mindre biter
Dressing
- 1/2 potte basilikum
- 3 ss pinjekjerner
- 1 fedd hvitløk finhakket
- 1dl olivenolje extra virgin
- 2 ss sitronsaft
Slik gjør du:
- Ha alle ingrediensene til dressingen i en blender og kjør til en jevn konsistens. Smak til med salt og pepper.
- Legg salatblandingen på et stort fat, og drypp over mesteparten av dressingen.
- Legg avokado og tomater på salatbladene.
- Skjær halloumi i ca. 1 cm tykke skiver. Stek osten raskt på begge sider i litt smør i en stekepanne med sterkt varme.
- Legg den varme halloumien på salaten.
- Dryss de tørrstekte og hakkede valnøttene over.
Hell resten av dressingen over.
PS. Det er viktig å servere halloumien varm, for den blir tørr og seig når den kjøles ned igjen.