Halloumisalat

Du trenger:

  • 400 g halloumi
  • 2 pakker ferdig vasket småbladsalat og ruccola
  • 200 g cherrytomater delt i to
  • 2 stk modne avokadoer delt i skiver
  • 100 g valnøtter stekt i tørr stekepanne og skjært i mindre biter

Dressing

  • 1/2 potte basilikum
  • 3 ss pinjekjerner
  • 1 fedd hvitløk finhakket
  • 1dl olivenolje extra virgin
  • 2 ss sitronsaft

Slik gjør du:

  • Ha alle ingrediensene til dressingen i en blender og kjør til en jevn konsistens. Smak til med salt og pepper.
  • Legg salatblandingen på et stort fat, og drypp over mesteparten av dressingen.
  • Legg avokado og tomater på salatbladene.
  • Skjær halloumi i ca. 1 cm tykke skiver. Stek osten raskt på begge sider i litt smør i en stekepanne med sterkt varme.
  • Legg den varme halloumien på salaten.
  • Dryss de tørrstekte og hakkede valnøttene over.

Hell resten av dressingen over.
PS. Det er viktig å servere halloumien varm, for den blir tørr og seig når den kjøles ned igjen.

Share your love
nb_NONorwegian