Fylt squash med spinat og linsesalat

Du trenger:

  • 2 stk squash
  • 4 stk vårløk
  • 1 stk stort egg eller 2 små
  • 150 gram parmaskinke
  • havsalt
  • pepper

Salat:

  • Sil og skyll røde linser.
  • 100 gram spinatblader
  • 400 gram frosne erter
  • 1 stk sitron gjerne økologisk
  • 1 ts olivenolje

Slik gjør du:

  • Sil og skyll røde linser.
  • Skjær squashen i ca. 7 cm store biter. Uthul dem, men la det være igjen litt i den ene enden, som skal utgjøre bunnen.
  • Hakk squashkjøttet og bland det med finhakket vårløk og små biter av parmaskinken. Krydre med salt og pepper.
  • Pisk egget med en liten gaffel og bland squashkjøttet, vårløken og parmaskinken med i eggemassen.
  • Plasser squashbitene på en stekeplate med bakepapir og fyll dem med eggeblandingen
  • Inn i stekeovnen og stekes i ca 20- 30 minutter. De skal ha fin stekefarge på toppen.

Salat

  • Sil og skyll røde linser.
  • Riv sitronskallet tynt av sitronen.
  • Ta frem ertene fra fryseren og hell kokende vann over så de tiner. Skyll de tinte ertene i iskaldt vann etterpå. Vend linsene og ertene med spinatbladene. Drypp salaten med 1 ts olivenolje og 1 ts sitronsaft, pynt med sitronskall og dryss over litt salt.

💚PS. Ønsker du å ha en vegetarisk rett, kan du fint droppe parmaskinken i de fylte squashene.

Share your love
nb_NONorwegian