Halloumisalat

Du trenger:

  • 400 g halloumi

  • 2 pakker ferdig vasket småbladsalat og ruccola

  • 200 g cherrytomater delt i to

  • 2 stk modne avokadoer delt i skiver

  • 100 g valnøtter stekt i tørr stekepanne og skjært i mindre biter

Dressing

  • 1/2 potte basilikum

  • 3 ss pinjekjerner

  • 1 fedd hvitløk finhakket

  • 1dl olivenolje extra virgin

  • 2 ss sitronsaft

Slik gjør du:

  • Ha alle ingrediensene til dressingen i en blender og kjør til en jevn konsistens. Smak til med salt og pepper.

  • Legg salatblandingen på et stort fat, og drypp over mesteparten av dressingen.

  • Legg avokado og tomater på salatbladene.

  • Skjær halloumi i ca. 1 cm tykke skiver. Stek osten raskt på begge sider i litt smør i en stekepanne med sterkt varme.

  • Legg den varme halloumien på salaten.

  • Dryss de tørrstekte og hakkede valnøttene over.

Hell resten av dressingen over.
PS. Det er viktig å servere halloumien varm, for den blir tørr og seig når den kjøles ned igjen.

Legg igjen en kommentar




Enter Captcha Here :

en_USEnglish