Hopp til innhold
4 porsjoner
Til rekekraft
- 0,75 kg reker
- 1 løk
- 2 stk hvitløksbåter
- 2ss Olivenolje
- 2ss Smør
- 1ss Fiskesaus
- Salt
- Pepper
Til suppen
- 200g laks eller ørret
- 150g Steinbit eller torsk
- 2dl melk
- 1dl matfløte
- 1 liten fennikel
- 2 gulrøtter
Smak til med
- 1 ts Karri
- 2 ts Chillikrydder
- 1/2 ts Spisskummen
- 1 ts Provence krydder
- Salt
- Pepper
- Fersk dill
Slik gjør du
- Pill rekene og ha skorpene klare til kraft, mens rekene kan du legge i kjøleskapet og bruke som «topping» til suppen.
- Grovhakk løk og hvitløk.
- Varm opp olivenolje oppi en stor gryte, tilsett løk, hvitløk og rekeskall og stek i 3-4min.
- Hell over vann, slik at det dekker alt. Ca. 1 liter.
- Tilsett smør og fiskesaus når det begynner å koke. Tilsett salt og pepper.
- Kok under lokk på middels varme i ca. 1 time.
- Mens kraften koker kan du kutte opp alle grønnsakene i små biter.
- Hell kraften gjennom en sil, slik at du blir kvitt rekeskall.
- Ha alle grønnsakene oppi og kok opp under lokk på middels varme i ca. 15min.
- Skjær fisken i mindre biter.
- Smak suppen til med krydder nevnt ovenfor.
- Ha melk og fløte oppi. Kok opp på middels varme i 2-3 minutter.
- Fisken tar du i suppen de siste 5minuttene mens suppen står på lav varme. Suppen skal da ikke koke.
- Bruk reker og dill som «topping»