Bønneboller fra Den grønne Diabetesboka

Du trenger:
Til 4 porsjoner, ca.30 boller
100 g ristede cashewnøtter
2 ss kaldpresset rapsolje
5 store og grovhakkede
aromasopp
2 finhakkede hvitløkfedd
2 pakker à 380 g avrente og
skylte hvite bønner
(230 g uten lake)
3 ss potetmel
2 ss finhakket frisk oregano
2 ss finhakket frisk mynte
1 ts malt spisskummen
1–2 ts pepper
1 ts salt
eventuelt litt olivenolje til
forming av bollene
Slik gjør du:
- Ha cashewnøttene i en tørr stekepanne og rist dem til de har fått farge. Grovhakk nøttene når de er ferdig ristet.
- Varm opp rapsolje i en stekepanne. Ha i sopp og hvitløk og la det frese til soppen er gyllenbrun og fin.
- Ha bønnene i en bolle og mos dem godt med en stavmikser.
- Vend inn grovhakkede cashewnøtter, soppblanding, potetmel, oregano, mynte og spisskummen. Smak til med salt og pepper. Kjør til en fin farse.
- La farsen hvile i 15 minutter.