Bønneboller fra Den grønne Diabetesboka

Du trenger:
Til 4 porsjoner, ca.30 boller
100 g ristede cashewnøtter
2 ss kaldpresset rapsolje
5 store og grovhakkede
aromasopp
2 finhakkede hvitløkfedd
2 pakker à 380 g avrente og
skylte hvite bønner
(230 g uten lake)
3 ss potetmel
2 ss finhakket frisk oregano
2 ss finhakket frisk mynte
1 ts malt spisskummen
1–2 ts pepper
1 ts salt
eventuelt litt olivenolje til
forming av bollene

Slik gjør du: 

  1. Ha cashewnøttene i en tørr stekepanne og rist dem til de har fått farge. Grovhakk nøttene når de er ferdig ristet. 
  2. Varm opp rapsolje i en stekepanne. Ha i sopp og hvitløk og la det frese til soppen er gyllenbrun og fin. 
  3. Ha bønnene i en bolle og mos dem godt med en stavmikser. 
  4. Vend inn grovhakkede cashewnøtter, soppblanding, potetmel, oregano, mynte og spisskummen. Smak til med salt og pepper. Kjør til en fin farse.
  5. La farsen hvile i 15 minutter.
Share your love
nb_NONorwegian