Blomkålkrem

1 stk blomkål 

3 dl Gryr kremfløte 

1 stk vaniljestang eller 1ts vaniljepulver 

1 ts malt kardemomme 

5 ss SukrinSirup Gold 

1 ss revet fruktskall (kan utelates) 

1 knivsodd havsalt 

1 ss smør eller plantesmør 

Slik gjør du: 

  1. Rasp blomkål på rivjern eller kjør den i blenderen til den er blitt til riskonsistens. 
  2. Rør sammen 2 dl av fløten, kardemomme, fruktskall og vaniljefrø/pulver i en bolle. 
  3. Bland så inn blomkålrisen til den er godt blandet med væsken. 
  4. Hell blandingen i en kjele og kok opp. Tilsett salt og SukrinSirup  Gold og la den koke på middels varme til den tykner. Ca. 10 minutter 
  5. Pass på å røre ofte. Den er ferdig når det meste av væsken er fordampet og konsistensen ligner på en riskrem.
  6. Ta kjelen av platen og rør inn 1 ss smør mens den er varm 
  7. La den avkjøle seg i en bolle mens du rører i den av og til. Pisk den godt opp når den er helt kald. 
  8. Pisk den siste delen av fløten (1 dl) stiv og vend den godt sammen med blomkålblandingen før servering.
  9. Dryss kanel på toppen, og eventuelt hakkede nøtter, bær, og sitronmelisse/mynteblader
Share your love
nb_NONorwegian