Hvis du ønsker det, kan du ha 2 ss tranebær eller 1 ss finhakket, tørket aprikos i kakene.
200 g malte skåldede mandler
1 neve grovhakkede mandler – ikke skåldet
80–100 g Sukrin
2 ss fiberhusk
2 ts bakepulver
frøene fra 1 vaniljestang
revet skall av 1 sitron
2 egg
Hvis du ønsker det, kan du ha 2 ss tranebær eller 1 ss finhakket, tørket aprikos i kakene.
Sett stekeovnen på 175 °C.
Mal de skåldede mandlene og grovhakk dem som har skallet på.
Ha alt i en bakebolle sammen med Sukrin og resten av det tørre.
Riv skallet av sitronen. Ikke ta med det hvite innenfor skallet, det smaker ikke like godt.
Skjær vaniljestangen i to og skrap ut frøene med en teskje.
Ha sitronskall og vaniljefrø i mandelblandingen (og tranebær eller tørket aprikos om du vil).
Bland inn 2 egg. Rør godt til deigen blir fast.
Rull deigen til pølser og klapp dem flate på et stekebrett med bakepapir. Tilpass bredde og tykkelse etter ønske.
Stek pølsene midt i ovnen i 25 minutter. Ta dem deretter ut og skjær dem i den klassiske skrå biscottiformen.
Sett dem inn i stekeovnen igjen, denne gangen på 75 °C, og med stekeovnsdøren på gløtt. Nå skal de ferdigstekes og bli ordentlig sprø. Dette kan ta opptil 3 timer.
Test kakene etter at de har stekt(tørket) i ca 2,5 timer. De skal være harde å bite i.
Når kakene er blitt sprø, lar du dem avkjøles i en halvtimes tid. Kakene dyppes i varm kaffe eller te og nytes.