Andebryst med tyttebærsaus, rødkål og stekte poteter

4 porsjoner 
Andebryst finner du i frysedisken i de fleste butikker. Dette er et nydelig kjøtt og veldig enkelt å tilberede. 

Andebryst med tyttebærsaus:

  • 200 g usukret tyttebær
  • 3 ss Sukrin
  • 1–2 ss smør til steking 
  • 2–3 andebryst – ca. 500 g
  • 1 ts flaksalt
  • 1 ts nykvernet sort pepper
  • 1 dl portvin (kan utelates)

Slik gjør du:

  • Bland tyttebær og Sukrin i en liten kjele og la det få et oppkok. La det småkoke i 2–3 minutter. 
  • Varm smøret i en stekepanne. 
  • Krydre andebrystet med salt og pepper og stek andebrystet med skinnsiden ned i 4 minutter. Vend stykkene og stek dem ytterligere i 2–3 minutter. Press stykkene ned mot pannen av og til. Ta dem opp med hullsleiv, legg dem på et varmt fat og hold dem varme. 
  • Hell ut mesteparten av fettet i pannen, ta vare på fettet, skru opp varmen og kok ut pannen med portvin. Rør i tyttebærene og hell sausen over andebryst skåret i serveringsstykker. Hvis du ikke ønsker å ha i portvin i sausen, bruker du kun tyttebær. Ha i litt vann og/eller fett i sausen i stedet.  
  • Resten av fetten serveres ved siden av, for de som ønsker mer fett. 

Rødkål:

  • 750 g finsnittet rødkål
  • 1 eple i båter
  • 2 ss smør til steking 
  • 2 ½ dl usukret bærsaft av f.eks. solbær, tyttebær eller husholdningssaft 
  • 2 ts brun Sukrin
  • 2 ts epleeddik
  • 1 ts flaksalt 

Slik gjør du:

  • Surr rødkål og eple i smør i en kjele til det er mykt. Tilsett bærsaft. Kok opp og la alt trekke i ca. 45 minutter. Rør godt innimellom.
  • Bland inn brun Sukrin og eddik, smak til med salt.

Stekte poteter:

  • Kok potetene ferdige dagen før du skal servere andebryst. 
  • Hell av vannet og la kjelen med poteter stå på kjøkkenbenken over natten. Dekk til potetene med et rent kjøkkenhåndkle. 
  • Når retten skal lages, legges de kokte potetene i et ildfast fat med olivenolje, salt og pepper. 
  • Stek potetene i stekeovnen på 200 °C i ca. 25 minutter. Rør i potetene et par ganger under stekingen.

Server anden med rødkål, stekte poteter og andefett.

Share your love
nb_NONorwegian